2016-04-11 10:59

2016-04-11 10:59

Anställda får köpa cykel förmånligt

SÄFFLE: Kommunen vill få fler anställda att cykla

Säffle kommun vill få fler av sina anställda att cykla. Därför kommer man att erbjuda cirka 1 400 anställda och köpa cykel till ett förmånligt avtal.

Friskvård och miljötänkande ligger bakom idén att få fler kommunanställda att cykla.

Erbjudandet bygger på samma princip som man tidigare kunnat låta personalen köpa datorer. Man hyr cykeln i tre år och betalar genom bruttolöneavdrag. Efter tre år får man själv bestämma om man vill köpa loss cykeln och behålla den eller återlämna den.

– Det är ett förmånligt avtal. Kostnaden styrs av vilken lön man har och vilken prisklass på cykeln man väljer, det finns ju alla prislägen från treväxlade till elcyklar, förklarar kommunens personalchef Annette Sörensen som står bakom idén.

Vad är syftet med erbjudandet?

– Vi vill vara en attraktiv och miljövänlig kommun med många cyklande medarbetare och vi vill att våra medarbetare ska vara synliga på stan. Cyklar man så förbättrar man inte bara sin egen hälsa utan gör också en insats för miljön.

1 400 medarbetare

Hon betonar att idén också ligger i linje med Säffle kommuns gröna vision.

Cirka 1 400 medarbetare kommer att få erbjudandet.

– Det är alla tillsvidareanställda som får erbjudandet och det beror på att avtalstiden är tre år, förklarar Annette Sörensen.

Lokal cykelhandlare

Erbjudandet genomförs i samarbete med Team Sportia i Säffle.

– Det är ur flera aspekter värdefullt att vi kan genomföra detta tillsammans med en lokal cykelhandlare som inte bara har kompetens och ett bra utbud av cyklar utan dessutom har en serviceverkstad, säger Annette Sörensen.

Under två dagar – fredag och lördag – kommer butiken att ha visning och provning för alla som fått erbjudandet.

– Det ska bli väldigt spännande att se hur många som nappar på erbjudandet. Jag har ingen uppfattning om hur stort intresset är men hoppas naturligtvis att många gillar idén. Vi återkommer för övrigt med samma erbjudande även i höst för de som inte vill bestämma sig nu.

Friskvård och miljötänkande ligger bakom idén att få fler kommunanställda att cykla.

Erbjudandet bygger på samma princip som man tidigare kunnat låta personalen köpa datorer. Man hyr cykeln i tre år och betalar genom bruttolöneavdrag. Efter tre år får man själv bestämma om man vill köpa loss cykeln och behålla den eller återlämna den.

– Det är ett förmånligt avtal. Kostnaden styrs av vilken lön man har och vilken prisklass på cykeln man väljer, det finns ju alla prislägen från treväxlade till elcyklar, förklarar kommunens personalchef Annette Sörensen som står bakom idén.

Vad är syftet med erbjudandet?

– Vi vill vara en attraktiv och miljövänlig kommun med många cyklande medarbetare och vi vill att våra medarbetare ska vara synliga på stan. Cyklar man så förbättrar man inte bara sin egen hälsa utan gör också en insats för miljön.

1 400 medarbetare

Hon betonar att idén också ligger i linje med Säffle kommuns gröna vision.

Cirka 1 400 medarbetare kommer att få erbjudandet.

– Det är alla tillsvidareanställda som får erbjudandet och det beror på att avtalstiden är tre år, förklarar Annette Sörensen.

Lokal cykelhandlare

Erbjudandet genomförs i samarbete med Team Sportia i Säffle.

– Det är ur flera aspekter värdefullt att vi kan genomföra detta tillsammans med en lokal cykelhandlare som inte bara har kompetens och ett bra utbud av cyklar utan dessutom har en serviceverkstad, säger Annette Sörensen.

Under två dagar – fredag och lördag – kommer butiken att ha visning och provning för alla som fått erbjudandet.

– Det ska bli väldigt spännande att se hur många som nappar på erbjudandet. Jag har ingen uppfattning om hur stort intresset är men hoppas naturligtvis att många gillar idén. Vi återkommer för övrigt med samma erbjudande även i höst för de som inte vill bestämma sig nu.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.