2016-03-31 16:36

2016-03-31 16:36

Kvinna tvingas betala när Radiotjänst hörde "tv-ljud"

SÄFFLE: Har gjort JO-anmälan

Radiotjänst påstår sig ha hört en tv utanför 22-åringens dörr. Själv menar hon att hon aldrig ens ägt en egen tv.
Nu har kvinnan anmält Radiotjänst till Justitieombudsmannen, JO.
– Jag känner mig hjälplös, säger hon.

Den 22-åriga kvinnan flyttade nyligen hemifrån, till en lägenhet i centrala Säffle. Hon säger sig aldrig ha ägt en egen tv. Men ändå tvingas hon nu betala räkningar från Radiotjänst.

– Helt plötsligt började jag få räkningar och jag ringde direkt upp Radiotjänst för att berätta att jag inte har någon tv, säger kvinnan.

Vad säger Radiotjänst när du pratar med dem?

– De säger att de varit utanför min dörr och hört en tv, men jag har vare sig sett eller hört någon. Hade de ringt på min dörr så hade jag ju öppnat. Har de varit hos mig när jag inte varit hemma eller när jag legat och sovit?

– Om de hörde ljud kan det möjligen ha kommit från min mobil eller dator, jag lyssnar till exempel mycket på musik. Men varför ringde de då inte på och frågade mig?

Ingen respons

Kvinnan säger att hon ringt Radiotjänst mellan fem och tio gånger och har också skrivit till dem tre gånger, men hittills har ingenting hänt.

– Jag har betalat tre eller fyra räkningar nu och när jag ringer säger de att jag ska skicka brev, när jag skickar brev svarar de inte på dem. Jag känner mig hjälplös i det här och det var därför jag gjorde en JO-anmälan.

Anmälan skickades in den 28 mars och JO har ännu inte hunnit ta ställning till ärendet.

– Jag hoppas såklart att jag får rätt, för så här kan det inte få gå till, säger kvinnan.

Från och med 1 juli ifjol är tv-avgiften 2 216 kronor per år.

Den 22-åriga kvinnan flyttade nyligen hemifrån, till en lägenhet i centrala Säffle. Hon säger sig aldrig ha ägt en egen tv. Men ändå tvingas hon nu betala räkningar från Radiotjänst.

– Helt plötsligt började jag få räkningar och jag ringde direkt upp Radiotjänst för att berätta att jag inte har någon tv, säger kvinnan.

Vad säger Radiotjänst när du pratar med dem?

– De säger att de varit utanför min dörr och hört en tv, men jag har vare sig sett eller hört någon. Hade de ringt på min dörr så hade jag ju öppnat. Har de varit hos mig när jag inte varit hemma eller när jag legat och sovit?

– Om de hörde ljud kan det möjligen ha kommit från min mobil eller dator, jag lyssnar till exempel mycket på musik. Men varför ringde de då inte på och frågade mig?

Ingen respons

Kvinnan säger att hon ringt Radiotjänst mellan fem och tio gånger och har också skrivit till dem tre gånger, men hittills har ingenting hänt.

– Jag har betalat tre eller fyra räkningar nu och när jag ringer säger de att jag ska skicka brev, när jag skickar brev svarar de inte på dem. Jag känner mig hjälplös i det här och det var därför jag gjorde en JO-anmälan.

Anmälan skickades in den 28 mars och JO har ännu inte hunnit ta ställning till ärendet.

– Jag hoppas såklart att jag får rätt, för så här kan det inte få gå till, säger kvinnan.

Från och med 1 juli ifjol är tv-avgiften 2 216 kronor per år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.