2016-03-30 12:17

2016-03-30 12:17

Karin belönades för sitt engagemang

SÄFFLE: Stipendiet Young Women i Public Affairs delades ut

Säffle-Åmål Zontaklubb delade nyligen ut stipendiet YWPA, Young Women in Public Affairs till Karin Hultebring Wärmlund från Säffle, som var årets stipendiat.

Stipendiet är på 3 000 kronor och delas ut av Säffle-Åmål Zontaklubb och kan sökas av tjejer som går på gymnasiet och är 16-19 år och som engagerar sig i något offentligt projekt eller i en frivilligorganisation.

I år var det sjunde gången stipendiet delades ut. Stipendiekommittén delade ut stipendiet till Karin på Sagasalongen i Säffle i samband med ett klubbmöte där Marjola Kock, allmänläkare, föreläste om könsstympning.

133 miljoner kvinnor världen över är könsstympade, varje år stympas tre miljoner. I Sverige finns det 38 000 kvinnor och flickor som är stympade, av dem finns 1000 i Värmland. Om inget görs så kommer 325 miljoner flickor och kvinnor vara drabbade år 2050.

Engagerad eldsjäl

Karin Hultebring Wärmlund berättade sedan om sitt engagemang i Promotorerna, en förening i Säffle för ungdomar som bland annat organiserar UKM i Säffle.

Karin var även en av de engagerade eldsjälar som drog igång Säffle Pride i fjol som blev en succé till organisatörernas stora förvåning och glädje.

1500 människor var med i tåget som räckte genom hela staden. Karin anser att kvinnor bör ta plats på scenen och ta för sig – ”be loud” och inspirera andra kvinnor därigenom.

Säffle-Åmål Zontaklubb anser att Karin är en värdig representant för stipendiet YWPA 2015 och en god förebild.

Stipendiet är på 3 000 kronor och delas ut av Säffle-Åmål Zontaklubb och kan sökas av tjejer som går på gymnasiet och är 16-19 år och som engagerar sig i något offentligt projekt eller i en frivilligorganisation.

I år var det sjunde gången stipendiet delades ut. Stipendiekommittén delade ut stipendiet till Karin på Sagasalongen i Säffle i samband med ett klubbmöte där Marjola Kock, allmänläkare, föreläste om könsstympning.

133 miljoner kvinnor världen över är könsstympade, varje år stympas tre miljoner. I Sverige finns det 38 000 kvinnor och flickor som är stympade, av dem finns 1000 i Värmland. Om inget görs så kommer 325 miljoner flickor och kvinnor vara drabbade år 2050.

Engagerad eldsjäl

Karin Hultebring Wärmlund berättade sedan om sitt engagemang i Promotorerna, en förening i Säffle för ungdomar som bland annat organiserar UKM i Säffle.

Karin var även en av de engagerade eldsjälar som drog igång Säffle Pride i fjol som blev en succé till organisatörernas stora förvåning och glädje.

1500 människor var med i tåget som räckte genom hela staden. Karin anser att kvinnor bör ta plats på scenen och ta för sig – ”be loud” och inspirera andra kvinnor därigenom.

Säffle-Åmål Zontaklubb anser att Karin är en värdig representant för stipendiet YWPA 2015 och en god förebild.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.