2016-03-22 16:21

2016-03-22 16:21

Misshandlade hustrun i två år

SÄFFLE: 40-årig Säffle blev åtalad

En 40-årig man från Säffle har blivit åtalad för grov kvinnofridskränkning. Mannen åtalas för att han under två års tid ska ha misshandlat sin hustru vid flera tillfällen.

Mannen greps sedan polisen larmats till kvinnans lägenhet i början av mars. När polisen kom till lägenheten berättade kvinnan att mannen hade misshandlat henne genom att slå henne i ansiktet och dra henne i håret.

Det visade sig att mannen hade misshandlat henne flera gånger dessförinnan. Drygt en månad tidigare skadade han henne genom att slå henne i ansiktet och han tog också stryptag om hennes hals. Också vid flera tillfällen i slutet av förra året ska han ha utsatt henne för misshandel, bland annat genom att knuffa henne mot en dörrkarm.

Vid förhör visade det sig att övergreppen och misshandeln hade pågått i över två års tid. I början skedde de i parets gemensamma bostad där mannen flera gånger ska ha misshandlat hustrun inför ögonen på parets gemensamma barn. Det var knuffar och slag, han brottade ned henne på golvet och tryckte knäet i hennes bröst, drog henne i håret och ett par gånger kastade han ut henne ur huset, klädd i bara pyjamasen och låste henne ute.

Åklagaren anser att mannen hade ett uppsåt med att misshandla kvinnan och att varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av hennes integritet och ett sätt att skada hennes självkänsla. Brottet rubriceras därför som grovt. Åklagaren stöder åtalet mot flera vittnesmål och medicinska anteckningar där kvinnans skador finns registrerade.

Mannen greps sedan polisen larmats till kvinnans lägenhet i början av mars. När polisen kom till lägenheten berättade kvinnan att mannen hade misshandlat henne genom att slå henne i ansiktet och dra henne i håret.

Det visade sig att mannen hade misshandlat henne flera gånger dessförinnan. Drygt en månad tidigare skadade han henne genom att slå henne i ansiktet och han tog också stryptag om hennes hals. Också vid flera tillfällen i slutet av förra året ska han ha utsatt henne för misshandel, bland annat genom att knuffa henne mot en dörrkarm.

Vid förhör visade det sig att övergreppen och misshandeln hade pågått i över två års tid. I början skedde de i parets gemensamma bostad där mannen flera gånger ska ha misshandlat hustrun inför ögonen på parets gemensamma barn. Det var knuffar och slag, han brottade ned henne på golvet och tryckte knäet i hennes bröst, drog henne i håret och ett par gånger kastade han ut henne ur huset, klädd i bara pyjamasen och låste henne ute.

Åklagaren anser att mannen hade ett uppsåt med att misshandla kvinnan och att varje gärning var ett led i en upprepad kränkning av hennes integritet och ett sätt att skada hennes självkänsla. Brottet rubriceras därför som grovt. Åklagaren stöder åtalet mot flera vittnesmål och medicinska anteckningar där kvinnans skador finns registrerade.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.