2016-03-17 14:49

2016-03-17 14:49

Blir det Torgfest i sommar också?

... Lars ”Knitt” Johansson i Säffle FF som arrangerat Torgfesten tre år i rad.

– Ja, under förutsättning att vi också i år får stöd från kommunen så kör vi som planerat. Sista helgen i juli, den 28-30, är datumen att rita in i almanackan.

Torsdag till fredag som vanligt?

– Det stämmer. Det har tidigare varit lite lugnare på torsdagarna så att fokus hamnat på fredag och lördag men vi ska se till att det blir ett riktig bra program under hela Torgfesten så folk känner att dom vill vara med alla tre kvällarna.

Kommer ni att satsa på ett stort affischnamn i år också?

– Nej, knappast. Vi har haft Bo Kaspers och Sven-Ingvars förut men det är ett risktagande att satsa på så stora namn och då krävs det verkligen mycket publik. Det hade vi i somras men vi tror att vi kan få lika många besökare utan ett stort dragplåster.

Men det blir mycket musik förstås?

– Ja, det kommer att bli många lokala band. Vi har massor med starka band från Säffle med omnejd. Vi får ofta höra att tillresta och besökare är imponerade av hur hög kvalitet det är på våra lokala band och jag kan bara hålla med. Men jag arbetar med logistiken kring Torgfesten och är inte med i den arbetsgrupp som sköter bandbokningar så jag vet inte vilka band som kommer att spela.

Ni hade cirka 3 000 besökare i somras. Vad tror du om årets Torgfest?

– Jag hoppas förstås på mycket folk i alla åldrar så att det blir en tre dagar lång familjefest. Det är verkligen en lugn, städad och trivsam familjefest. Det är nästan så att ordningsvakterna slåss om att få jobba just de här kvällarna...

Är ni många frivilliga som jobbar med Torgfesten?

– Ja, vi har inga problem att hitta frivilliga och det är skönt eftersom det går åt mycket folk. Det behövs 20 personer bara att resa partytältet och så krävs det massor med folk till entrén, städning, nattvakter med mera.

– Ja, under förutsättning att vi också i år får stöd från kommunen så kör vi som planerat. Sista helgen i juli, den 28-30, är datumen att rita in i almanackan.

Torsdag till fredag som vanligt?

– Det stämmer. Det har tidigare varit lite lugnare på torsdagarna så att fokus hamnat på fredag och lördag men vi ska se till att det blir ett riktig bra program under hela Torgfesten så folk känner att dom vill vara med alla tre kvällarna.

Kommer ni att satsa på ett stort affischnamn i år också?

– Nej, knappast. Vi har haft Bo Kaspers och Sven-Ingvars förut men det är ett risktagande att satsa på så stora namn och då krävs det verkligen mycket publik. Det hade vi i somras men vi tror att vi kan få lika många besökare utan ett stort dragplåster.

Men det blir mycket musik förstås?

– Ja, det kommer att bli många lokala band. Vi har massor med starka band från Säffle med omnejd. Vi får ofta höra att tillresta och besökare är imponerade av hur hög kvalitet det är på våra lokala band och jag kan bara hålla med. Men jag arbetar med logistiken kring Torgfesten och är inte med i den arbetsgrupp som sköter bandbokningar så jag vet inte vilka band som kommer att spela.

Ni hade cirka 3 000 besökare i somras. Vad tror du om årets Torgfest?

– Jag hoppas förstås på mycket folk i alla åldrar så att det blir en tre dagar lång familjefest. Det är verkligen en lugn, städad och trivsam familjefest. Det är nästan så att ordningsvakterna slåss om att få jobba just de här kvällarna...

Är ni många frivilliga som jobbar med Torgfesten?

– Ja, vi har inga problem att hitta frivilliga och det är skönt eftersom det går åt mycket folk. Det behövs 20 personer bara att resa partytältet och så krävs det massor med folk till entrén, städning, nattvakter med mera.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.