2016-03-16 14:07

2016-03-16 14:07

Skador för 190 000 kr

SVANEHOLM: Tre klottrare åtalas

Tre klottrare gav sig på en av museijärnvagnarna i Svaneholm med sprayfärg och orsakade skador för 190 000 kronor. Nu åtalas de för skadegörelse.

Det var en lördagskväll i november som flera personer tog sig in på järnvägssällskapets område i Svaneholm, utrustade med sprayflaskor. De klottrade ned en av de gamla museijärnvägarna och föreningen värderade efteråt kostnaderna för skadorna till 190 000 kronor.

Gärningsmännen kunde ganska snabbt spåras till Uddevalla och efter några dagar grep polisen tre män, 28, 29 och 40 år gamla, som omgående kunde knytas till skadegörelsen med hjälp av bland annat fotografier och sms-meddelanden i deras mobiler, sprayburkar, plasthandskar med mera.

Vill ha skadestånd

Också vittnesmål och andra kriminaltekniska bevis binder, enligt åklagaren, männen till brottet.

De har nu åtalats för skadegörelse. Om de döms kommer de sannolikt att få betala ett större skadestånd till föreningen.

Det var en lördagskväll i november som flera personer tog sig in på järnvägssällskapets område i Svaneholm, utrustade med sprayflaskor. De klottrade ned en av de gamla museijärnvägarna och föreningen värderade efteråt kostnaderna för skadorna till 190 000 kronor.

Gärningsmännen kunde ganska snabbt spåras till Uddevalla och efter några dagar grep polisen tre män, 28, 29 och 40 år gamla, som omgående kunde knytas till skadegörelsen med hjälp av bland annat fotografier och sms-meddelanden i deras mobiler, sprayburkar, plasthandskar med mera.

Vill ha skadestånd

Också vittnesmål och andra kriminaltekniska bevis binder, enligt åklagaren, männen till brottet.

De har nu åtalats för skadegörelse. Om de döms kommer de sannolikt att få betala ett större skadestånd till föreningen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.