2016-03-10 12:14

2016-03-10 12:14

Den här nomineringen måste kännas stor?

HALLÅ DÄR...

...Roger Fayad, som tillsammans med sin familj är en av tre nominerade till ”Årets Franchisetagare” som delas ut vid en stor gala på Grand Hotell i Stockholm nästa lördag.

– Skojar du? Det är så stort att jag inte har ord för vad jag känner. Jag visste att vi blivit nominerade och på min 30-årsdag nyligen ringde de från Svensk Franchise och berättade att vårt företag har gått till final. Vilken födelsedagspresent! En stor ära för oss som driver företaget, jag och mina bröder Chadi och Eddy samt mamma Halla och pappa Josef.

Det var tusentals företagare nominerade till priset?

– Ja, franchiseföretagare från hela landet har nominerats men bara tre gick till final. Det är Sibylla Säffle-Åmål tillsammans med stora kedjor som Waynes Coffee och Electrolux Home som gått till final. Ingen dålig konkurrens och det är verkligen roligt att man i Stockholm uppmärksammar vad som sker i lilla Säffle.

Det är ett nytt fint erkännande för vad ni åstadkommit med ert företag?

– Ja, så känner vi det. För ett tag sedan sa jag att det inte kan bli bättre men det här överträffar nog det mesta. När vi tog över företaget hade vi en grillkiosk på 20 kvadratmeter, jobbade 90 timmar i veckan och hade en årsomsättning på 900 000. I dag har vi en omsättning på över 20 miljoner och 30 anställda.

Det hade ni aldrig drömt om?

– Nej, men min filosofi är att man ska göra det man tror på för det är ingen annan som gör det åt sig. Satsa för fullt om du har en bra idé. Och jag vill verkligen tacka Säffle för det är i Säffle som vi fick chansen att bli något och det är Säffleborna som stöttat oss.

Och nästa lördag blir det galafest på Grand Hotell?

– Det stämmer. Det ska bli riktigt roligt och väldigt spännande. Jag och Chadi åker dit. Eddy får stanna hemma för någon måste sköta verksamheten.

– Skojar du? Det är så stort att jag inte har ord för vad jag känner. Jag visste att vi blivit nominerade och på min 30-årsdag nyligen ringde de från Svensk Franchise och berättade att vårt företag har gått till final. Vilken födelsedagspresent! En stor ära för oss som driver företaget, jag och mina bröder Chadi och Eddy samt mamma Halla och pappa Josef.

Det var tusentals företagare nominerade till priset?

– Ja, franchiseföretagare från hela landet har nominerats men bara tre gick till final. Det är Sibylla Säffle-Åmål tillsammans med stora kedjor som Waynes Coffee och Electrolux Home som gått till final. Ingen dålig konkurrens och det är verkligen roligt att man i Stockholm uppmärksammar vad som sker i lilla Säffle.

Det är ett nytt fint erkännande för vad ni åstadkommit med ert företag?

– Ja, så känner vi det. För ett tag sedan sa jag att det inte kan bli bättre men det här överträffar nog det mesta. När vi tog över företaget hade vi en grillkiosk på 20 kvadratmeter, jobbade 90 timmar i veckan och hade en årsomsättning på 900 000. I dag har vi en omsättning på över 20 miljoner och 30 anställda.

Det hade ni aldrig drömt om?

– Nej, men min filosofi är att man ska göra det man tror på för det är ingen annan som gör det åt sig. Satsa för fullt om du har en bra idé. Och jag vill verkligen tacka Säffle för det är i Säffle som vi fick chansen att bli något och det är Säffleborna som stöttat oss.

Och nästa lördag blir det galafest på Grand Hotell?

– Det stämmer. Det ska bli riktigt roligt och väldigt spännande. Jag och Chadi åker dit. Eddy får stanna hemma för någon måste sköta verksamheten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.