2016-03-04 14:35

2016-03-04 14:35

"Duse är en riktig pärla"

SÄFFLE: Grönklittsgruppen laddar inför säsongen

Smygöppning om några veckor och riktig säsongspremiär i slutet av april.
Det är mycket som ska falla på plats innan Grönklittsgruppen kan sparka i gång årets verksamhet på Duse.
– Vi ska leverera en camping av högsta klass, säger platschefen Bo Arvidsson.

Våren och sommaren är ännu en bit bort, inte minst efter det vädermässiga bakslaget som dök upp tidigare i veckan. Men trots att det plötsligt blev vinter igen så pågår förberedelserna på Duse inför det som väntar.

Bo Arvidsson, har arbetat i koncernen Orsa Grönklitt i tio år, och just nu så har han rollen som tillförordnad platschef på Duse.

– Jag har varit här i snart tre veckor och jag kommer att fungera som platschef en bra bit in på sommaren skulle jag tro, säger han.

För närvarande så handlar mycket om att anställa personal inför den stundande säsongen. Annonser har legat ute de senaste veckorna gällande en rad olika befattningar. Enligt Bo Arvidsson så har intresset för tjänsterna och kvaliteten på de sökande varit över förväntan.

– Det har varit otroligt bra. Det rör sig om ungefär 15 tjänster och vi har fått in omkring 250 svar och det är många som är väldigt kvalificerade, säger han.

Restaurangen

Hyresavtalet med Säffle kommun innebär att Grönklittsgruppen ansvarar för restaurangen på Duse. Tidigare har det talats om att ”fyren” ska arrenderas ut till en extern aktör. Denna uppgift kan nu Bo Arvidsson dementera. Restaurangen kommer att drivas av en krögare och personal som blir anställda av Orsa Grönklitt.

– Så kommer det att bli och det ska klarna ganska snart när det gäller detta. Restaurangen är en jätteviktig del för helheten på Duse.

Fler campingplatser och standardhöjande åtgärder när det handlar om utomhusmiljön på Duse har det tidigare flaggats för från Grönklittsgruppens håll. Denna inriktning håller Bo Arvidsson fast vid och han lyfter bland annat fram säkerhetshöjande insatser generellt som viktigt med byggnation av en ny lekplats som ett tydligt exempel på detta.

– Det är helt nödvändigt, den befintliga håller inte alls måttet. Vi kommer att bygga en ny lekplats tillsammans med Säffle kommun. Överlag så vill jag verkligen lyfta fram det goda samarbetet och bemötandet vi har fått från kommunen, säger Bo Arvidsson.

Han har nu vistats i Säffle och på Duse från och till under snart tre veckor.

Intrycken än så länge är enbart positiva, berättar han.

– Vi har ju många campingplatser som vi driver och tittar vi på naturen och miljön så ligger Duse väldigt, väldigt långt framme. Vi har vårt koncept Svenska campingpärlor och det känns helt rätt i det här fallet. Duse är verkligen en riktig pärla, säger Bo Arvidsson.

Våren och sommaren är ännu en bit bort, inte minst efter det vädermässiga bakslaget som dök upp tidigare i veckan. Men trots att det plötsligt blev vinter igen så pågår förberedelserna på Duse inför det som väntar.

Bo Arvidsson, har arbetat i koncernen Orsa Grönklitt i tio år, och just nu så har han rollen som tillförordnad platschef på Duse.

– Jag har varit här i snart tre veckor och jag kommer att fungera som platschef en bra bit in på sommaren skulle jag tro, säger han.

För närvarande så handlar mycket om att anställa personal inför den stundande säsongen. Annonser har legat ute de senaste veckorna gällande en rad olika befattningar. Enligt Bo Arvidsson så har intresset för tjänsterna och kvaliteten på de sökande varit över förväntan.

– Det har varit otroligt bra. Det rör sig om ungefär 15 tjänster och vi har fått in omkring 250 svar och det är många som är väldigt kvalificerade, säger han.

Restaurangen

Hyresavtalet med Säffle kommun innebär att Grönklittsgruppen ansvarar för restaurangen på Duse. Tidigare har det talats om att ”fyren” ska arrenderas ut till en extern aktör. Denna uppgift kan nu Bo Arvidsson dementera. Restaurangen kommer att drivas av en krögare och personal som blir anställda av Orsa Grönklitt.

– Så kommer det att bli och det ska klarna ganska snart när det gäller detta. Restaurangen är en jätteviktig del för helheten på Duse.

Fler campingplatser och standardhöjande åtgärder när det handlar om utomhusmiljön på Duse har det tidigare flaggats för från Grönklittsgruppens håll. Denna inriktning håller Bo Arvidsson fast vid och han lyfter bland annat fram säkerhetshöjande insatser generellt som viktigt med byggnation av en ny lekplats som ett tydligt exempel på detta.

– Det är helt nödvändigt, den befintliga håller inte alls måttet. Vi kommer att bygga en ny lekplats tillsammans med Säffle kommun. Överlag så vill jag verkligen lyfta fram det goda samarbetet och bemötandet vi har fått från kommunen, säger Bo Arvidsson.

Han har nu vistats i Säffle och på Duse från och till under snart tre veckor.

Intrycken än så länge är enbart positiva, berättar han.

– Vi har ju många campingplatser som vi driver och tittar vi på naturen och miljön så ligger Duse väldigt, väldigt långt framme. Vi har vårt koncept Svenska campingpärlor och det känns helt rätt i det här fallet. Duse är verkligen en riktig pärla, säger Bo Arvidsson.