2016-03-01 11:25

2016-03-01 11:36

Dusch före bad blir krav i simhallen

SÄFFLE: Kampanj för bättre hygien

En ordentlig dusch innan du kliver ned i simbassängen – det är kravet som nu riktas mot badgästerna i Tegnérhallen. ”Alla ska duscha” heter kampanjen som syftar till att informera badgästerna om hygien.

En tydlig trend i alla badhus är att allt färre badgäster duschar ordentligt innan de kliver ned i simbassängen. Tegnérhallen i Säffle är inget undantag.

– Nej, det är ett problem som bara blivit större även hos oss. Vi hör alla möjliga förklaringar till att folk inte vill duscha och tvätta av sig innan de badar och därför genomför vi under sportlovet den här kampanjen, förklarar Mikael Sätterman i badhuset.

Orsaken är att bakteriehalten i badvattnet höjs drastiskt om de badande inte tvättar av sig ordentligt innan de kliver ned i bassängen. Problemet uppmärksammades första gången då ett badhus i Gävle startade kampanjen ”Alla ska duscha” och den sprider sig nu till alla badhus.

Duschvärdar

Därför får alla badgäster nu information om kravet på hygien när de kommer till badhuset. I omklädningsrummen finns också duschvärdar som ska se till att reglerna efterföljs och att badgästerna förstår orsaken – att minska bakterieflödet. Ingen får bada innan man tvättat av sig ordentligt först.

– Det här är ett enkelt sätt att behålla en bra vattenkvalitet. Vi hoppas förstås att kampanjen ska få effekt och att alla respekterar våra regler, säger Mikael Sätterman.

En tydlig trend i alla badhus är att allt färre badgäster duschar ordentligt innan de kliver ned i simbassängen. Tegnérhallen i Säffle är inget undantag.

– Nej, det är ett problem som bara blivit större även hos oss. Vi hör alla möjliga förklaringar till att folk inte vill duscha och tvätta av sig innan de badar och därför genomför vi under sportlovet den här kampanjen, förklarar Mikael Sätterman i badhuset.

Orsaken är att bakteriehalten i badvattnet höjs drastiskt om de badande inte tvättar av sig ordentligt innan de kliver ned i bassängen. Problemet uppmärksammades första gången då ett badhus i Gävle startade kampanjen ”Alla ska duscha” och den sprider sig nu till alla badhus.

Duschvärdar

Därför får alla badgäster nu information om kravet på hygien när de kommer till badhuset. I omklädningsrummen finns också duschvärdar som ska se till att reglerna efterföljs och att badgästerna förstår orsaken – att minska bakterieflödet. Ingen får bada innan man tvättat av sig ordentligt först.

– Det här är ett enkelt sätt att behålla en bra vattenkvalitet. Vi hoppas förstås att kampanjen ska få effekt och att alla respekterar våra regler, säger Mikael Sätterman.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.