2016-02-22 13:55

2016-02-22 13:55

Upp till bevis för UF-företagen

SÄFFLE: Tävlingsdags för UF-företagen från Herrgårdsgymnasiet

Åtta UF-företag från Herrgårdsgymnasiet tävlade på UF-mässan i Karlstad i förra veckan.
De vände hemåt med kontakter, goda möten och en fin andraplats för ett av företagen.

De unga UF-företagarna från Säffle och Herrgårdsgymnasiet visade upp en rejäl bredd när det gäller produkterna som fanns med i bagaget till Karlstad.

Enligt läraren Kenneth Andersson så var det också flera av företagen som fick ögonen på sig och många goda kontakter knöts under mässan.

– Det blev ett andrapris i årets produktutveckling för företaget Carun. Inga andra priser den här gången men många av elevernas produkter väckte stor uppmärksamhet bland besökarna, säger Kenneth Andersson.

Bakom företaget Carun så står eleverna Andreas Rönnberg och Gustav Hansson. Deras produkt är ett mobiltelefonhandtag som aktiva personer kan använda under en promenad, cykeltur eller löprunda, exempelvis.

– Vi siktade på en förstaplats men tyvärr så räckte det inte ända fram. Känns bra att vi ändå är med bland de tre bästa, säger Andreas.

– Vårt företag har väckt uppmärksamhet och juryn var tydlig med att vår produkt har en plats på marknaden, fortsätter Gustav.

Erik Karlsson driver ett av de övriga sju företagen som representerade Herrgårdsgymnasiet. Det handlar om Jaktlycka UF som tillverkar automatiska foderautomater och han berättar om god respons från mässan, även om det inte blev några utmärkelser denna gång.

– Många har tyckt att foderautomaten fyller en god funktion och kommer att höra av sig efter mässan. Produkten kan användas till många olika sorters djur som rådjur, vildsvin, hjort och fåglar, säger Erik.

Namnen Erik Wahl beslutade sig för att anamma träningstrenden när ha startade sitt företag. Bring Gym UF tillverkar mobil träningsutrustning som för tankarna till gymnastik och akrobatik.

– Jag gillar att träna med kroppsvikten och gärna ute i naturen. När jag skulle starta ett UF-företag föddes idén med Bring Gym. Flera som håller på med träning har visat intresse och tycker att mina produkter är prisvärda och har ett plus genom att de lätt kan tas med, säger Erik Wahl.

De unga UF-företagarna från Säffle och Herrgårdsgymnasiet visade upp en rejäl bredd när det gäller produkterna som fanns med i bagaget till Karlstad.

Enligt läraren Kenneth Andersson så var det också flera av företagen som fick ögonen på sig och många goda kontakter knöts under mässan.

– Det blev ett andrapris i årets produktutveckling för företaget Carun. Inga andra priser den här gången men många av elevernas produkter väckte stor uppmärksamhet bland besökarna, säger Kenneth Andersson.

Bakom företaget Carun så står eleverna Andreas Rönnberg och Gustav Hansson. Deras produkt är ett mobiltelefonhandtag som aktiva personer kan använda under en promenad, cykeltur eller löprunda, exempelvis.

– Vi siktade på en förstaplats men tyvärr så räckte det inte ända fram. Känns bra att vi ändå är med bland de tre bästa, säger Andreas.

– Vårt företag har väckt uppmärksamhet och juryn var tydlig med att vår produkt har en plats på marknaden, fortsätter Gustav.

Erik Karlsson driver ett av de övriga sju företagen som representerade Herrgårdsgymnasiet. Det handlar om Jaktlycka UF som tillverkar automatiska foderautomater och han berättar om god respons från mässan, även om det inte blev några utmärkelser denna gång.

– Många har tyckt att foderautomaten fyller en god funktion och kommer att höra av sig efter mässan. Produkten kan användas till många olika sorters djur som rådjur, vildsvin, hjort och fåglar, säger Erik.

Namnen Erik Wahl beslutade sig för att anamma träningstrenden när ha startade sitt företag. Bring Gym UF tillverkar mobil träningsutrustning som för tankarna till gymnastik och akrobatik.

– Jag gillar att träna med kroppsvikten och gärna ute i naturen. När jag skulle starta ett UF-företag föddes idén med Bring Gym. Flera som håller på med träning har visat intresse och tycker att mina produkter är prisvärda och har ett plus genom att de lätt kan tas med, säger Erik Wahl.

Dessa tävlade

Dreambox UF

Carun UF

Ljusam UF

Lux Vitrum UF

Bring Gym UF

Muffljus UF

Lumos UF

Jaktlycka UF