2016-02-19 12:39

2016-02-22 12:53

Sorg på Lärcenter efter mordet

Dagen efter mordet på den 29-åriga kvinnan är sorgen stor på Lärcenter i Säffle, där hon varit elev på SFI sedan mer än ett år tillbaka.

På Lärcenter i Säffle flaggar man under fredagen på halv stång. Stämningen är dämpad och många samlas vid minneshörnan som ställts i ordning med ett inramat fotografi, blommor, tända ljus och en bok för att skriva ner minnesord och tankar. I alla grupper kommer det att hållas en tyst minut under dagen.

– Det känns ofattbart det som har inträffat. Det är mycket sorg, saknad och tomhet. Det ligger som ett tungt täcke över oss alla, säger Owe Johansson, rektor på Lärcenter.

Behovet av att prata om det som hänt är stort.

– Lärarna agerar stöd i sina respektive grupper. Sedan har man möjlighet att prata med personalen enskilt. Vikten av att få träffas nu är påtaglig. Vi är tryggheten för många och det har varit viktigt för eleverna att få komma hit idag, säger Owe Johansson.

Ambitiös elev

Den 29-åriga kvinnan har varit elev på Lärcenter sedan mer än ett år tillbaka. Owe Johansson, som undervisade henne i samhällskunskap, beskriver henne som en mycket ambitiös elev som gjort stora framsteg och snabbt lärt sig svenska.

– Det var en oerhört målinriktad och ansvarstagande elev.

Många obesvarade frågor om vad som hände hänger nu i luften, och enligt Owe Johansson kommer det framöver att vara viktigt att prata om med eleverna om vad utredningen visar.

– När det kommer fram fakta i fallet kommer det vara jätteviktigt att presentera det i grupperna.

På Lärcenter i Säffle flaggar man under fredagen på halv stång. Stämningen är dämpad och många samlas vid minneshörnan som ställts i ordning med ett inramat fotografi, blommor, tända ljus och en bok för att skriva ner minnesord och tankar. I alla grupper kommer det att hållas en tyst minut under dagen.

– Det känns ofattbart det som har inträffat. Det är mycket sorg, saknad och tomhet. Det ligger som ett tungt täcke över oss alla, säger Owe Johansson, rektor på Lärcenter.

Behovet av att prata om det som hänt är stort.

– Lärarna agerar stöd i sina respektive grupper. Sedan har man möjlighet att prata med personalen enskilt. Vikten av att få träffas nu är påtaglig. Vi är tryggheten för många och det har varit viktigt för eleverna att få komma hit idag, säger Owe Johansson.

Ambitiös elev

Den 29-åriga kvinnan har varit elev på Lärcenter sedan mer än ett år tillbaka. Owe Johansson, som undervisade henne i samhällskunskap, beskriver henne som en mycket ambitiös elev som gjort stora framsteg och snabbt lärt sig svenska.

– Det var en oerhört målinriktad och ansvarstagande elev.

Många obesvarade frågor om vad som hände hänger nu i luften, och enligt Owe Johansson kommer det framöver att vara viktigt att prata om med eleverna om vad utredningen visar.

– När det kommer fram fakta i fallet kommer det vara jätteviktigt att presentera det i grupperna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.