2016-02-19 17:22

2016-02-19 17:22

Nytt bud om Lugnadal

SÄFFLE: Lugnadalskolan får leva ytterligare en termin

Sommaren 2017, det är det senaste budet när det gäller stängningen av Lugnadalskolan
Detta står klart efter ett yrkande av Centerpartiet på barn- och utbildningsnämndens senaste möte.

Lugnadalskolan är en bricka i det pussel där huvudmotivet är en gemensam högstadieplattform i Säffle. Beslutet om att Tegnérskolan från och med höstterminen 2016 kommer att vara kommunens enda högstadieskolan ligger fast. I förlängningen så kommer Höglundaskolan ta emot elever som i dag går på Lugnadalskolan som i sin tur stänger för gott.

Vid barn- och utbildningsnämndens senaste möte ändrades dock tidsplanen när det gäller Lugnadalskolan och överflyttningen av elever. Tidigare så har det sagts att flytten till Höglunda skulle genomföras efter höstterminen och därmed mitt i ett läsår.

Så blir det nu av allt att döma inte. Centerpartiet lade vid sittande möte fram ett yrkande om att skjuta fram stängningen av Lugnadal till sommaren 2017.

Jenny Evestam (C) är vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi får ju kontinuerlig feedback på de beslut som tas och en synpunkt från många har ju varit att det är tufft att byta mitt i ett läsår.

– I och med detta så får vi också tid till att göra någonting riktigt bra pedagogiskt på Höglundaskolan, säger Jenny Evestam.

Fotnot: Läs ett stort reportage där Lugnadalskolans personal ger sin syn på det som varit och den stundande flytten till Höglunda.

Lugnadalskolan är en bricka i det pussel där huvudmotivet är en gemensam högstadieplattform i Säffle. Beslutet om att Tegnérskolan från och med höstterminen 2016 kommer att vara kommunens enda högstadieskolan ligger fast. I förlängningen så kommer Höglundaskolan ta emot elever som i dag går på Lugnadalskolan som i sin tur stänger för gott.

Vid barn- och utbildningsnämndens senaste möte ändrades dock tidsplanen när det gäller Lugnadalskolan och överflyttningen av elever. Tidigare så har det sagts att flytten till Höglunda skulle genomföras efter höstterminen och därmed mitt i ett läsår.

Så blir det nu av allt att döma inte. Centerpartiet lade vid sittande möte fram ett yrkande om att skjuta fram stängningen av Lugnadal till sommaren 2017.

Jenny Evestam (C) är vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Vi får ju kontinuerlig feedback på de beslut som tas och en synpunkt från många har ju varit att det är tufft att byta mitt i ett läsår.

– I och med detta så får vi också tid till att göra någonting riktigt bra pedagogiskt på Höglundaskolan, säger Jenny Evestam.

Fotnot: Läs ett stort reportage där Lugnadalskolans personal ger sin syn på det som varit och den stundande flytten till Höglunda.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.