2016-02-18 21:52

2016-02-19 07:42

"Det är fruktansvärt hemskt"

SÄFFLE: Bedrövade Säfflebor om det som hänt:

Det rådde en närmast spöklik, ödesmättad stämning kring brottsplatsen på torsdagskvällen. Folk höll sig inne och polisen hade lämnat platsen.
– Det känns väldigt otäckt, säger Pia Bergman, som bor i området.

Hon fick kännedom om det inträffade under lunchrasten på jobbet.

– En kollega fick se det på sin telefon och ropade till. Man reagerar ju när något sådant händer i Säffle, berättar hon.

NWT möter Pia och hennes man Roger Bergman bara något hundratal meter från brottsplatsen. De är ute och går en kvällspromenad.

– Det känns väldigt otäckt att det här har hänt, men jag känner mig inte orolig när jag är ute, säger Pia Bergman, trots att nyheten att en misstänkt gärningsman är gripen inte nått ut vid tillfället.

– Oftast finns det en orsak bakom sådant här. Man kan inte bli rädd för allt, då kan man inte gå ut längre. Vi känner oss trygga i Säffle, det kan tyvärr hända var som helst; på en restaurang i Paris eller i en lägenhet i Säffle. Det handlar oftast om fel plats vid fel tillfälle, resonerar Roger Bergman.

”Fruktansvärt hemskt”

Vi skiljs åt och åker vidare. Färden går genom ett öde Säffle. Det är mörkt och folktomt. Först på Ica Kvantums parkering är det liv och rörelse.

– Ja usch, det är fruktansvärt hemskt. Jag tycker att det har blivit mer och mer sådant här i Säffle. Jag är inte direkt förvånad. Det är skönt att bo tre mil utanför. Men jag jobbar i stan, och åker hit och handlar, säger Helena Eriksson, som står och röker på parkeringen.

Har det pratats om det inträffade i dag på jobbet?

– Ja, hela dagen. Alla pratar om det.

Även Isabella Svensson, som flyttat från barndomens Säffle till Göteborg, är berörd.

– Det är såklart jättehemskt. Här åker man hem några dagar, och så händer något sådant här.

Håller sig inne

Vi åker tillbaka till brottsplatsen på Industrigatan, går in i porten. Förutom avspärrningsbanden vid lägenhetsdörren vittnar absolut ingenting om den tragedi som sju timmar tidigare utspelade sig precis här. Utanför står en man och röker. När vi precis ska åka går ytterligare några personer förbi, men de tar sig snabbt fram och in i en portuppgång. Man håller sig inne ikväll.

Hon fick kännedom om det inträffade under lunchrasten på jobbet.

– En kollega fick se det på sin telefon och ropade till. Man reagerar ju när något sådant händer i Säffle, berättar hon.

NWT möter Pia och hennes man Roger Bergman bara något hundratal meter från brottsplatsen. De är ute och går en kvällspromenad.

– Det känns väldigt otäckt att det här har hänt, men jag känner mig inte orolig när jag är ute, säger Pia Bergman, trots att nyheten att en misstänkt gärningsman är gripen inte nått ut vid tillfället.

– Oftast finns det en orsak bakom sådant här. Man kan inte bli rädd för allt, då kan man inte gå ut längre. Vi känner oss trygga i Säffle, det kan tyvärr hända var som helst; på en restaurang i Paris eller i en lägenhet i Säffle. Det handlar oftast om fel plats vid fel tillfälle, resonerar Roger Bergman.

”Fruktansvärt hemskt”

Vi skiljs åt och åker vidare. Färden går genom ett öde Säffle. Det är mörkt och folktomt. Först på Ica Kvantums parkering är det liv och rörelse.

– Ja usch, det är fruktansvärt hemskt. Jag tycker att det har blivit mer och mer sådant här i Säffle. Jag är inte direkt förvånad. Det är skönt att bo tre mil utanför. Men jag jobbar i stan, och åker hit och handlar, säger Helena Eriksson, som står och röker på parkeringen.

Har det pratats om det inträffade i dag på jobbet?

– Ja, hela dagen. Alla pratar om det.

Även Isabella Svensson, som flyttat från barndomens Säffle till Göteborg, är berörd.

– Det är såklart jättehemskt. Här åker man hem några dagar, och så händer något sådant här.

Håller sig inne

Vi åker tillbaka till brottsplatsen på Industrigatan, går in i porten. Förutom avspärrningsbanden vid lägenhetsdörren vittnar absolut ingenting om den tragedi som sju timmar tidigare utspelade sig precis här. Utanför står en man och röker. När vi precis ska åka går ytterligare några personer förbi, men de tar sig snabbt fram och in i en portuppgång. Man håller sig inne ikväll.