2016-02-15 17:11

2016-02-16 09:01

Tar över däckföretag i Åmål

VÄRMLANDSBRO/ÅMÅL: Expansiva AP Däckcenter utvidgar verksamheten

Expansiva företaget AP Däckservice i Värmlandsbro utvidgar verksamheten genom att ta över Åmåls enda däckföretag Däckcenter.
– Det ska gynna våra kunder i både Säffle och Åmål.

Det säger Peter Leander och Anders Karlsson som äger AP Däckservice. Tillsammans med en tredje kompanjon, Peter Kjellebäck från Åmål, tar de nu över det anrika Åmålsföretaget Däckcenter vid månadsskiftet.

Patrik Karlsson, som äger Däckcenter sedan 13 år tillbaka men har arbetat i branschen i över 30 år, har sålt företaget till trion som gemensamt kommer att driva däckföretaget i Åmål.

– Jag har i flera år haft ett bra samarbete med AP Däckservice i Värmlandsbro och det känns bra att just det företaget tar över verkstaden och garanterar mina trogna kunder fortsatt bra service, säger Patrik.

AP Däckservice har sedan företaget bildades för åtta år sedan haft en mycket positiv utveckling och är i dag ett av Värmlands ledande gummiföretag. Omsättningen har ökat varje år och uppgick förra året till omkring till omkring 20 miljoner, en hög siffra med tanke på att antalet anställda uppgår till sex.

Bra läge vid E45:an

Satsningen i Åmål är ett led i att vidareutveckla verksamheten.

– Meningen är att vi ska utnyttja den kompetens och kunskap som vi nu har i båda verkstäderna, växa ytterligare och bli ännu starkare, säger Anders Karlsson och Peter Leander.

Verksamheten i Åmål, där tre personer i dag är sysselsatta. kommer att ledas av Peter Kjellebäck som har gedigen bakgrund i branschen.

– Jag har jobbat i 15 år som försäljare åt Goodyear och Michelin och kan branschen. Att driva verkstaden i samarbete med killarna i Värmlandsbro känns tryggt och stimulerande och tanken är att vi på sikt ska utveckla verksamheten i Åmål, säger han.

Bland annat siktar man på att utveckla däckhotellet. Anders Karlsson och Peter Leander ser stora fördelar med att ta över också i Åmål.

– En av de stora fördelarna är läget intill E45. Vi har ju ett lika bra läge i Värmlandsbro och vet vilka fördelar det skapar när det gäller långväga eller förbiresande kunder, inte minst inom den tunga trafiken, säger Anders.

Lastbilar och lantbruksmaskiner står för en betydande del av verksamheten i Värmlandsbro.

– Men vi har lika stor inriktning mot personbilar och motorcyklar, säger Peter Leander.

Den 1 mars tar de nya ägarna över i Åmål.

 

Det säger Peter Leander och Anders Karlsson som äger AP Däckservice. Tillsammans med en tredje kompanjon, Peter Kjellebäck från Åmål, tar de nu över det anrika Åmålsföretaget Däckcenter vid månadsskiftet.

Patrik Karlsson, som äger Däckcenter sedan 13 år tillbaka men har arbetat i branschen i över 30 år, har sålt företaget till trion som gemensamt kommer att driva däckföretaget i Åmål.

– Jag har i flera år haft ett bra samarbete med AP Däckservice i Värmlandsbro och det känns bra att just det företaget tar över verkstaden och garanterar mina trogna kunder fortsatt bra service, säger Patrik.

AP Däckservice har sedan företaget bildades för åtta år sedan haft en mycket positiv utveckling och är i dag ett av Värmlands ledande gummiföretag. Omsättningen har ökat varje år och uppgick förra året till omkring till omkring 20 miljoner, en hög siffra med tanke på att antalet anställda uppgår till sex.

Bra läge vid E45:an

Satsningen i Åmål är ett led i att vidareutveckla verksamheten.

– Meningen är att vi ska utnyttja den kompetens och kunskap som vi nu har i båda verkstäderna, växa ytterligare och bli ännu starkare, säger Anders Karlsson och Peter Leander.

Verksamheten i Åmål, där tre personer i dag är sysselsatta. kommer att ledas av Peter Kjellebäck som har gedigen bakgrund i branschen.

– Jag har jobbat i 15 år som försäljare åt Goodyear och Michelin och kan branschen. Att driva verkstaden i samarbete med killarna i Värmlandsbro känns tryggt och stimulerande och tanken är att vi på sikt ska utveckla verksamheten i Åmål, säger han.

Bland annat siktar man på att utveckla däckhotellet. Anders Karlsson och Peter Leander ser stora fördelar med att ta över också i Åmål.

– En av de stora fördelarna är läget intill E45. Vi har ju ett lika bra läge i Värmlandsbro och vet vilka fördelar det skapar när det gäller långväga eller förbiresande kunder, inte minst inom den tunga trafiken, säger Anders.

Lastbilar och lantbruksmaskiner står för en betydande del av verksamheten i Värmlandsbro.

– Men vi har lika stor inriktning mot personbilar och motorcyklar, säger Peter Leander.

Den 1 mars tar de nya ägarna över i Åmål.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.