2016-02-11 06:00

2016-02-11 06:00

Vad är Seniorbio?

HALLÅ DÄR...

...Ulrika Skålen, som nästa vecka startar Seniorbio i Sagasalongen.

– Jo, vi riktar oss till Säffles alla seniorer med tanken att skapa en mötesplats för social samvaro med film som en röd tråd. För ett subventionerat pris får man se en ny film och umgås över en fika i vår trivsamma miljö. Det här är en idé som jag haft ända sedan jag tog över bioverksamheten och jag är väldigt glad att det äntligen är dags.

Bio på eftermiddagen är lite ovanligt?

– Ja, men min tanke är att utnyttja salongen även på dagtid och att ta vara på det som är exklusivt för Sagasalongen, nämligen film. Vi riktar oss till en målgrupp som trivs väldigt bra på Saga och som tycker om att gå ut och umgås med andra. Det är ju dessutom en målgrupp som är uppvuxen med att film faktiskt gör sig bäst på bio. Nu får man en riktigt bra anledning att komma hit.

Tisdagar är väl en etablerad filmdag för den filmintresserade Säfflebon?

– Ja, det stämmer. Säffle Filmstudio har sedan flera år etablerat tisdagarna som filmdagar i och med att man visar sina filmer varannan tisdagskväll och då är det nästan alltid full salong. Nu fyller vi upp med Seniorbio de andra tisdagarna.

Vad börjar du med för film?

– Det blir den nya svenska filmen Under pyramiden med bland andra Reine Brynolfsson. Filmen är regisserad av Axel Petersén som fick en guldbagge för sin senaste film Avalon.

Det sägs att du har en annan kul nyhet på gång i vår?

– Ja, det är dags att börja direktsända operaföreställningar från hela världen. Vi har ju den digitala tekniken och ska nästa helg på kurs så vi kan börja sända live. Det blir premiär i början av april. Tidigare har det gått busslaster till Bengtsfors bio med operaintresserade Säfflebor så jag vet att intresset är stort.

– Jo, vi riktar oss till Säffles alla seniorer med tanken att skapa en mötesplats för social samvaro med film som en röd tråd. För ett subventionerat pris får man se en ny film och umgås över en fika i vår trivsamma miljö. Det här är en idé som jag haft ända sedan jag tog över bioverksamheten och jag är väldigt glad att det äntligen är dags.

Bio på eftermiddagen är lite ovanligt?

– Ja, men min tanke är att utnyttja salongen även på dagtid och att ta vara på det som är exklusivt för Sagasalongen, nämligen film. Vi riktar oss till en målgrupp som trivs väldigt bra på Saga och som tycker om att gå ut och umgås med andra. Det är ju dessutom en målgrupp som är uppvuxen med att film faktiskt gör sig bäst på bio. Nu får man en riktigt bra anledning att komma hit.

Tisdagar är väl en etablerad filmdag för den filmintresserade Säfflebon?

– Ja, det stämmer. Säffle Filmstudio har sedan flera år etablerat tisdagarna som filmdagar i och med att man visar sina filmer varannan tisdagskväll och då är det nästan alltid full salong. Nu fyller vi upp med Seniorbio de andra tisdagarna.

Vad börjar du med för film?

– Det blir den nya svenska filmen Under pyramiden med bland andra Reine Brynolfsson. Filmen är regisserad av Axel Petersén som fick en guldbagge för sin senaste film Avalon.

Det sägs att du har en annan kul nyhet på gång i vår?

– Ja, det är dags att börja direktsända operaföreställningar från hela världen. Vi har ju den digitala tekniken och ska nästa helg på kurs så vi kan börja sända live. Det blir premiär i början av april. Tidigare har det gått busslaster till Bengtsfors bio med operaintresserade Säfflebor så jag vet att intresset är stort.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.