2016-02-09 06:18

2016-02-09 11:31

Larmet skrämde tjuvarna

SÄFFLE: Morgonpigga tjuvar tog till flykten

En misslyckad kupp mot ur- och smyckesbutiken Ursnyggt i centrala Säffle skedde natten mot tisdagen. När tjuvarna krossade skyltfönstret gick ett larm som skrämde gärningsmännen på flykten.

Det var klockan 4.13 på morgonen som larmet gick i butiken. Tre minuter senare kom en vaktbil från Securitas dit larmet var kopplat. Gärningsmännen hade då flytt från platsen i en bil som Securitas-vakten förföljde och kom i kapp med resultatet att bilens registreringsnummer kunde noteras och vidarebefordras till polisen.

Redan innan vaktbilen kom till brottsplatsen hade två andra personer också kommit till platsen.

– Dels en granne som väcktes av larmet och dels bagaren i Holgers konditori som direkt sprang hit när han förstod att något hade hänt.

Känner sig trygg

Det berättar Heidi Hegvold som äger butiken. När hon kom till sin butik såg hon att det ena stora skyltfönstret var krossat av en gatusten som låg inne i butiken. Hon kunde också konstatera att ingenting hade blivit stulet.

– Tjuvarna hann helt enkelt inte. Larmet är öronbedövande och det känns tryggt att en vaktstyrka finns på plats redan inom tre minuter och att folk i närheten reagerar. Dessutom kom det hit en polispatrull från Karlstad inom 45 minuter och snabbare kan de väl knappast komma, säger Heidi Hegvold.

Självrisk och städning

Hon fick stanna kvar i butiken och städa undan allt glassplitter i väntan på glasmästaren men berättar att hon kom undan förhållandevis skadefri.

– Lite extrajobb och självrisken på försäkringen men jag är glad att skadorna inte blev värre. Nu hoppas jag att de skyldiga kan gripas och åtminstone få lite smisk på rumpan så att de förstår att sånt här inte går för sig, säger hon.

Det var klockan 4.13 på morgonen som larmet gick i butiken. Tre minuter senare kom en vaktbil från Securitas dit larmet var kopplat. Gärningsmännen hade då flytt från platsen i en bil som Securitas-vakten förföljde och kom i kapp med resultatet att bilens registreringsnummer kunde noteras och vidarebefordras till polisen.

Redan innan vaktbilen kom till brottsplatsen hade två andra personer också kommit till platsen.

– Dels en granne som väcktes av larmet och dels bagaren i Holgers konditori som direkt sprang hit när han förstod att något hade hänt.

Känner sig trygg

Det berättar Heidi Hegvold som äger butiken. När hon kom till sin butik såg hon att det ena stora skyltfönstret var krossat av en gatusten som låg inne i butiken. Hon kunde också konstatera att ingenting hade blivit stulet.

– Tjuvarna hann helt enkelt inte. Larmet är öronbedövande och det känns tryggt att en vaktstyrka finns på plats redan inom tre minuter och att folk i närheten reagerar. Dessutom kom det hit en polispatrull från Karlstad inom 45 minuter och snabbare kan de väl knappast komma, säger Heidi Hegvold.

Självrisk och städning

Hon fick stanna kvar i butiken och städa undan allt glassplitter i väntan på glasmästaren men berättar att hon kom undan förhållandevis skadefri.

– Lite extrajobb och självrisken på försäkringen men jag är glad att skadorna inte blev värre. Nu hoppas jag att de skyldiga kan gripas och åtminstone få lite smisk på rumpan så att de förstår att sånt här inte går för sig, säger hon.

  • Claes Österman