2016-02-09 06:00

2016-02-09 06:00

Cellcomb fortsätter växa

SÄFFLE: Stora maskininvesteringar och nyanställningar

Det fortsätter att gå bra för Cellcomb som efter etableringen i Säffle 2014 både har gjort stora investeringar och nyanställt.
– Vi är försiktigt optimistiska men tror att det redan i år blir fler nyanställningar och att det inom en snar framtid kan bli fler stora investeringar.

Det sa företagets vd Henric Nedéus då han på måndagen fick besök av moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson Johan Hultberg och dennes värmländske riksdagskollega Christian Holm Barenfeld, en politiker med stark koppling till Säffle.

– Det är väldigt roligt att se den positiva utveckling som skett i fabriken efter nedläggningen av bussfabriken, sa Christian Holm Barenfeld.

Johan Hultberg fick med sig några frågor och synpunkter som är viktiga för Cellcombs fortsatta tillväxt.

– Det viktigaste är att man från politikerna sida skapar en ökad efterfrågan på miljömedvetna alternativ och att man även stöttar och uppmuntrar småföretag som har en inriktning mot ökad hållbarhet, sa Henric Nedéus.

Cellcomb utvecklar och tillverkar miljövänliga laminatprodukter för engångsbruk i miljöer med höga krav på hygien, komfort och säkerhet. Det handlar inte minst om sjukvård och livsmedel där företaget är marknadsledande i Europa. Företaget producerar bland annat sängkläder men också så kallade foodpads som gör att livsmedel får längre hållbarhet i sina förpackningar vilket i sin tur leder till minskat matsvinn.

Investeringar

Den stora utmaningen är att få omvärlden att värdera det hållbara och förnyelsebara lika högt.

– Men konsumenternas tryck ökar kraftigt och inom sjukvården har multiresistenta bakterier blivit ett växande problem som kräver ett nytt tänkande.

Henric Nedéus är mycket nöjd med utvecklingen efter etableringen i Säffle. Antalet sysselsatta i fabriken har ökat från 20 till 30 och han räknar med att det blir nyanställningar under året.

– Lokalerna har skapat stora möjligheter för oss och innebär också att det finns expansionsmöjligheter. Vi är mycket nöjda med den dialog som vi har med både kommunen, arbetsförmedlingen och andra företag på orten. Att finnas i Värmland skapar också stora samarbetsmöjligheter med skogsbolagen.

I fabriken sker tillverkningen i dag på två lamineringslinjer men ytterligare 15-20 miljoner har investerats i en ny så kallad food pac-maskin. Henric Nedéus är försiktig i sina uttalanden om tillväxten men utesluter inte nya investeringar.

– Vi har hela tiden legat i framkant och bedrivit ett lyckat utvecklingsarbete. Det innebär att vi skapat en bra position, säger han.

Det sa företagets vd Henric Nedéus då han på måndagen fick besök av moderaternas miljö- och klimatpolitiska talesperson Johan Hultberg och dennes värmländske riksdagskollega Christian Holm Barenfeld, en politiker med stark koppling till Säffle.

– Det är väldigt roligt att se den positiva utveckling som skett i fabriken efter nedläggningen av bussfabriken, sa Christian Holm Barenfeld.

Johan Hultberg fick med sig några frågor och synpunkter som är viktiga för Cellcombs fortsatta tillväxt.

– Det viktigaste är att man från politikerna sida skapar en ökad efterfrågan på miljömedvetna alternativ och att man även stöttar och uppmuntrar småföretag som har en inriktning mot ökad hållbarhet, sa Henric Nedéus.

Cellcomb utvecklar och tillverkar miljövänliga laminatprodukter för engångsbruk i miljöer med höga krav på hygien, komfort och säkerhet. Det handlar inte minst om sjukvård och livsmedel där företaget är marknadsledande i Europa. Företaget producerar bland annat sängkläder men också så kallade foodpads som gör att livsmedel får längre hållbarhet i sina förpackningar vilket i sin tur leder till minskat matsvinn.

Investeringar

Den stora utmaningen är att få omvärlden att värdera det hållbara och förnyelsebara lika högt.

– Men konsumenternas tryck ökar kraftigt och inom sjukvården har multiresistenta bakterier blivit ett växande problem som kräver ett nytt tänkande.

Henric Nedéus är mycket nöjd med utvecklingen efter etableringen i Säffle. Antalet sysselsatta i fabriken har ökat från 20 till 30 och han räknar med att det blir nyanställningar under året.

– Lokalerna har skapat stora möjligheter för oss och innebär också att det finns expansionsmöjligheter. Vi är mycket nöjda med den dialog som vi har med både kommunen, arbetsförmedlingen och andra företag på orten. Att finnas i Värmland skapar också stora samarbetsmöjligheter med skogsbolagen.

I fabriken sker tillverkningen i dag på två lamineringslinjer men ytterligare 15-20 miljoner har investerats i en ny så kallad food pac-maskin. Henric Nedéus är försiktig i sina uttalanden om tillväxten men utesluter inte nya investeringar.

– Vi har hela tiden legat i framkant och bedrivit ett lyckat utvecklingsarbete. Det innebär att vi skapat en bra position, säger han.