2016-02-01 17:22

2016-02-01 17:22

Rekordår för Colorama

SÄFFLE: "Känns väldigt positivt framöver"

Det går fortsatt bra för Coloramabutikerna i Säffle och Åmål. 2015 blev ett nytt rekordår för försäljningen och man har fått anställa mer personal.

Det har gått bra för Colorama de senaste åren och trenden håller i sig. 2015 slog försäljningen rekord inom hela butikskedjan, och butikerna i Säffle och Åmål är inget undantag. Här ökade omsättningen med cirka åtta procent för företaget, som förutom butiksförsäljning också utför mattläggning, plattsättning och måleri.

– Samtliga av de områden vi jobbar inom ökar, både till privatpersoner och till företag. Jag tycker generellt att det känns väldigt positivt framöver, säger Jonny Widén, ägare.

Fullt upp vid årsslutet

Jonny Widén berättar att slutet av 2015 var särskilt intensivt. Eftersom ROT-avdraget sänktes från 50 procent till 30 procent vid årsskiftet var det många kunder som ville hinna med sina renoveringar innan dess och då var det fullt upp för företaget.

– Men det som också är roligt är att även det här året har börjat väldigt bra. Januari var en bra månad och det är mycket bokat framöver. Vi har en del stora projekt med stambyte för Säfflebostäder och ombyggnad av skolor åt Säffle kommun, säger Jonny Widén.

Anställt mer personal

Under 2015 nyanställdes två personer och i år har man anställt ytterligare två. Totalt är det nu 25 medarbetare på företaget, och det är inte omöjligt att det blir fler. Men att få tag på personal är inte det lättaste.

– Vi har en del samarbete med praktikanter från Herrgårdsgymnasiet. När det gäller målare är det den viktigaste rekryteringsvägen. Då får de gå som lärlingar i två år, säger Jonny Widén.

Stadig ökning

Jonny Widén har drivit sitt företag i snart 25 år. De första tio åren i branschen, under 90-talet, beskriver han som tuffa. Men vändningen kom runt 2000 och sedan har det ökat stadigt. Intresset är stort för renovering och heminredning.

– Jag ser ingen avmattning, man kommer att fortsätta vilja ta hand om sina hem. Att det finns en framtidstro i Säffle är jätteviktigt.

Det har gått bra för Colorama de senaste åren och trenden håller i sig. 2015 slog försäljningen rekord inom hela butikskedjan, och butikerna i Säffle och Åmål är inget undantag. Här ökade omsättningen med cirka åtta procent för företaget, som förutom butiksförsäljning också utför mattläggning, plattsättning och måleri.

– Samtliga av de områden vi jobbar inom ökar, både till privatpersoner och till företag. Jag tycker generellt att det känns väldigt positivt framöver, säger Jonny Widén, ägare.

Fullt upp vid årsslutet

Jonny Widén berättar att slutet av 2015 var särskilt intensivt. Eftersom ROT-avdraget sänktes från 50 procent till 30 procent vid årsskiftet var det många kunder som ville hinna med sina renoveringar innan dess och då var det fullt upp för företaget.

– Men det som också är roligt är att även det här året har börjat väldigt bra. Januari var en bra månad och det är mycket bokat framöver. Vi har en del stora projekt med stambyte för Säfflebostäder och ombyggnad av skolor åt Säffle kommun, säger Jonny Widén.

Anställt mer personal

Under 2015 nyanställdes två personer och i år har man anställt ytterligare två. Totalt är det nu 25 medarbetare på företaget, och det är inte omöjligt att det blir fler. Men att få tag på personal är inte det lättaste.

– Vi har en del samarbete med praktikanter från Herrgårdsgymnasiet. När det gäller målare är det den viktigaste rekryteringsvägen. Då får de gå som lärlingar i två år, säger Jonny Widén.

Stadig ökning

Jonny Widén har drivit sitt företag i snart 25 år. De första tio åren i branschen, under 90-talet, beskriver han som tuffa. Men vändningen kom runt 2000 och sedan har det ökat stadigt. Intresset är stort för renovering och heminredning.

– Jag ser ingen avmattning, man kommer att fortsätta vilja ta hand om sina hem. Att det finns en framtidstro i Säffle är jätteviktigt.