2016-01-27 16:08

2016-01-27 16:08

Därför är macken i Nysäter till salu

VÄRMLANDS NYSÄTER: "Det är med tungt hjärta som vi gör det här"

Weronica och Thomas Kristiansson som driver macken i Värmlands Nysäter har bestämt sig för att sälja.

Hösten 2013 tog Weronica och Thomas Kristiansson över macken i Nysäter. Till en början var de fyra ägare, men efter drygt ett år drev de macken på egen hand. Weronica Kristiansson berättar att det har varit mycket jobb och stundtals tufft ekonomiskt. Men det är framför allt hälsoskäl som ligger bakom beslutet att gå vidare.

– Thomas har fått besvär med ryggen och kan inte jobba med det han gör nu. Då kan vi inte ha verkstaden öppen och då kan vi inte driva det vidare. För att klara hälsan ger vi upp nu, säger Weronica Kristiansson.

Hur känns det att behöva lägga ner?

– Det här är väldigt känslosamt både för mig och Thomas. Vi har trivts väldigt bra här och det är gôrmysiga, goa kunder. Vi har blivit så väl bemötta. Det är med väldigt tungt hjärta som vi gör det här. Det har varit mycket slit men väldigt mycket roligt också.

Flera intressenter

Beslutet fattades för drygt en vecka sedan och flera intressenter har redan hört av sig. Weronica Kristiansson hoppas att de kan finna en köpare som är intresserad av att driva butiken och verkstaden vidare.

– Jag hoppas att verksamheten får vara kvar i någon form. Många tycker det är lättvindigt att kunna svänga in här och få hjälp. Det vi absolut vill är att någon eldsjäl ska ta över och driva det vidare.

Hur länge kommer ni att ha öppet?

– Vi får se hur det utvecklar sig. Men jag kan inte hålla det här öppet själv så länge, några månader kanske.

Vad kommer ni att göra sen?

– Först ska Thomas rehabilitera sig. Sedan har det varit företag som har varit och ryckt i honom tidigare för jobb i Norge och i Stockholmsområdet framför allt. Min dotter är anställd här, men hon har andra jobb på gång. Jag vet inte riktigt vad som händer med mig, men jag tror inte att det är ett problem att få jobb. Blir det ett glapp är jag inte rädd för att sätta mig i skolbänken, säger Weronica Kristiansson.

Hösten 2013 tog Weronica och Thomas Kristiansson över macken i Nysäter. Till en början var de fyra ägare, men efter drygt ett år drev de macken på egen hand. Weronica Kristiansson berättar att det har varit mycket jobb och stundtals tufft ekonomiskt. Men det är framför allt hälsoskäl som ligger bakom beslutet att gå vidare.

– Thomas har fått besvär med ryggen och kan inte jobba med det han gör nu. Då kan vi inte ha verkstaden öppen och då kan vi inte driva det vidare. För att klara hälsan ger vi upp nu, säger Weronica Kristiansson.

Hur känns det att behöva lägga ner?

– Det här är väldigt känslosamt både för mig och Thomas. Vi har trivts väldigt bra här och det är gôrmysiga, goa kunder. Vi har blivit så väl bemötta. Det är med väldigt tungt hjärta som vi gör det här. Det har varit mycket slit men väldigt mycket roligt också.

Flera intressenter

Beslutet fattades för drygt en vecka sedan och flera intressenter har redan hört av sig. Weronica Kristiansson hoppas att de kan finna en köpare som är intresserad av att driva butiken och verkstaden vidare.

– Jag hoppas att verksamheten får vara kvar i någon form. Många tycker det är lättvindigt att kunna svänga in här och få hjälp. Det vi absolut vill är att någon eldsjäl ska ta över och driva det vidare.

Hur länge kommer ni att ha öppet?

– Vi får se hur det utvecklar sig. Men jag kan inte hålla det här öppet själv så länge, några månader kanske.

Vad kommer ni att göra sen?

– Först ska Thomas rehabilitera sig. Sedan har det varit företag som har varit och ryckt i honom tidigare för jobb i Norge och i Stockholmsområdet framför allt. Min dotter är anställd här, men hon har andra jobb på gång. Jag vet inte riktigt vad som händer med mig, men jag tror inte att det är ett problem att få jobb. Blir det ett glapp är jag inte rädd för att sätta mig i skolbänken, säger Weronica Kristiansson.