2016-01-14 12:00

2016-01-14 12:00

Omtyckt förskola öppnade

SÄFFLE: Familjehuset Hörnan slog upp portarna

Den här veckan drog vårterminen i gång för den öppna förskolan på Hörnan i Säffle – en mötesplats för både föräldrar och barn.

Efter juluppehållet är nu verksamheten i gång igen på Familjehuset Hörnan på Billerudsgatan i Säffle. När ST kommer på besök har barn och föräldrar just fikat och för de små är leken i full gång. Det byggs med lego och pusslas, och gosedjur och leksaksbilar är utspridda i lekhörnorna.

Mötesplats

Jessica Sjögren är en av föräldrarna på besök tillsammans med barnen Vilde, 2,5 år, och Nomi, 11 månader. Hon berättar att de brukar komma till Hörnan ett par gånger i veckan.

– Man får träffa andra föräldralediga och det är kul för barnen att träffa andra barn. Här kan man prata om allt, det är väldigt skönt att man kan vara den man är, säger hon.

Pratar om allt

Hon får medhåll av Camilla Nilsson, som också är på besök med barnen Rasmus, 5 år, och Lukas, 2 år.

– Vi pratar om allt mellan himmel och jord, och det är kul för både föräldrar och barn med lite miljöombyte och att inte bara vara hemma, säger Camilla Nilsson, och berättar att det var genom öppna förskolan som hon kunde lära känna andra föräldrar när hon var nyinflyttad i Säffle för några år sedan.

Hörnans öppna förskola vänder sig till barn i åldrarna 0-6 år och deras föräldrar som är boende i kommunen. Det är verksamhet på förmiddagen tre dagar i veckan med olika pedagogiskt planerade aktiviteter som man kan vara med på.

– På tisdagar har vi pysseldag, på onsdagar bakar vi och på torsdagar är det sång och rytmik. Man får komma när man vill och stannar så länge man vill, säger Kerstin Winborg som arbetar på Hörnan.

Peppar varandra

Förutom öppen förskola hålls det även babycafé och öppen fritids på Hörnan. Babycafét är på måndagar för föräldrar med barn upp till 1 år. För nyblivna föräldrar kan det vara ett stort stöd att träffa andra som är i samma situation.

– Man utbyter erfarenheter och peppar varandra, och vi gör pyssel tillsammans för de som vill, säger Kerstin Winborg.

Efter juluppehållet är nu verksamheten i gång igen på Familjehuset Hörnan på Billerudsgatan i Säffle. När ST kommer på besök har barn och föräldrar just fikat och för de små är leken i full gång. Det byggs med lego och pusslas, och gosedjur och leksaksbilar är utspridda i lekhörnorna.

Mötesplats

Jessica Sjögren är en av föräldrarna på besök tillsammans med barnen Vilde, 2,5 år, och Nomi, 11 månader. Hon berättar att de brukar komma till Hörnan ett par gånger i veckan.

– Man får träffa andra föräldralediga och det är kul för barnen att träffa andra barn. Här kan man prata om allt, det är väldigt skönt att man kan vara den man är, säger hon.

Pratar om allt

Hon får medhåll av Camilla Nilsson, som också är på besök med barnen Rasmus, 5 år, och Lukas, 2 år.

– Vi pratar om allt mellan himmel och jord, och det är kul för både föräldrar och barn med lite miljöombyte och att inte bara vara hemma, säger Camilla Nilsson, och berättar att det var genom öppna förskolan som hon kunde lära känna andra föräldrar när hon var nyinflyttad i Säffle för några år sedan.

Hörnans öppna förskola vänder sig till barn i åldrarna 0-6 år och deras föräldrar som är boende i kommunen. Det är verksamhet på förmiddagen tre dagar i veckan med olika pedagogiskt planerade aktiviteter som man kan vara med på.

– På tisdagar har vi pysseldag, på onsdagar bakar vi och på torsdagar är det sång och rytmik. Man får komma när man vill och stannar så länge man vill, säger Kerstin Winborg som arbetar på Hörnan.

Peppar varandra

Förutom öppen förskola hålls det även babycafé och öppen fritids på Hörnan. Babycafét är på måndagar för föräldrar med barn upp till 1 år. För nyblivna föräldrar kan det vara ett stort stöd att träffa andra som är i samma situation.

– Man utbyter erfarenheter och peppar varandra, och vi gör pyssel tillsammans för de som vill, säger Kerstin Winborg.