2016-01-01 14:03

2016-01-01 15:36

Nyårsdagen är den stora pizzadagen

SÄFFLE: Kebabpizzan favorit om Säffleborna får välja

Kebabpizzan är en favorit när Säffleborna ska välja pizza. I Säffle är det nämligen 15 procent som väljer just kebabpizza de gånger det står pizza på menyn. Men allra populärast är det att modifiera en egen pizza.

Enligt statistik som tagits fram av Onlinepizza.se är nyårsdagen årets mest intensiva pizzadag. Statistiken visar att pizzaförsäljningen ökar med 160 procent på nyårsdagen.

I Säffle är det, liksom i resten av landet, kebabpizzan som verkar vara favoriten. Men allra högst i topp ligger den egenmodifierade pizzan. Statistiken visar att 45,4 procent i Säffle väljer en egen variant, en pizza som kunden helt hittar på eller en existerande pizza med modifikation. Men därefter är det kebabpizzan som är mest populär med 15 procent. På tredjeplats bland Säfflebornas pizzafavoriter kommer Vesuvio som 7,2 procent väljer. Hawaii och Capricciosa är andra exempel på pizzor som finns med på Säfflebornas tio-i-topp-lista.

På pizzerian Montreal i Säffle märker de tydligt en ökad försäljning just på nyhetsdagen.

– Ja, det är hur mycket som helst, konstaterar Elias Assia.

Enligt statistik som tagits fram av Onlinepizza.se är nyårsdagen årets mest intensiva pizzadag. Statistiken visar att pizzaförsäljningen ökar med 160 procent på nyårsdagen.

I Säffle är det, liksom i resten av landet, kebabpizzan som verkar vara favoriten. Men allra högst i topp ligger den egenmodifierade pizzan. Statistiken visar att 45,4 procent i Säffle väljer en egen variant, en pizza som kunden helt hittar på eller en existerande pizza med modifikation. Men därefter är det kebabpizzan som är mest populär med 15 procent. På tredjeplats bland Säfflebornas pizzafavoriter kommer Vesuvio som 7,2 procent väljer. Hawaii och Capricciosa är andra exempel på pizzor som finns med på Säfflebornas tio-i-topp-lista.

På pizzerian Montreal i Säffle märker de tydligt en ökad försäljning just på nyhetsdagen.

– Ja, det är hur mycket som helst, konstaterar Elias Assia.