2015-12-30 17:41

2015-12-30 17:41

Fyra personer åtalas misstänkta för stölder

SÄFFLE: En rad stölder av verktyg

Fyra personer åtalas vid Värmlands tingsrätt misstänkta för en rad stölder i bland annat Säffle kommun. Det rör sig om stölder av olika arbetsverktyg. Stölderna ägde rum i mitten av november.

De misstänkta gärningsmännen är mellan 22 och 28 år.

I mitten av november försvann två vinkelslipar ur en verkstad i Råglanda samt fyra hästsadlar, en skruvdragare och en klippmaskin ur en sadelkammare i Råglanda. Det var även inbrott i ett uthus i Råglanda. Där stals en röjsåg, en sele till röjsåg, en motorsåg och fyra bildäck. I samma veva var det inbrott i en maskinhall utanför Säffle. Där försvann det en röjsåg, en svets, en hylsnyckelsats, en vinkelslip, en skruvdragare samt en borrmaskin.

Sju stölder

Nu åtalas fyra personer misstänkta för stölderna.

Enligt åtalet har de fyra personerna gjort sig skyldiga till ovanstående stölder alternativt har de packat stöldgodset i en bil med syfte att transportera det ut ur Sverige. De fyra männen åtalas misstänkta för sammanlagt sju stölder.

Förutom i Säffle har stölderna ägt rum i bland annat Klässbol och Dals-Ed. En av de misstänkta åtalas även misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Enligt åtalet hade han en fjäderbetong på allmän plats trots att det inte var befogat.

De fyra misstänkta gärningsmännen anhölls den 20 november och har suttit häktade sedan den 24 november.

De misstänkta gärningsmännen är mellan 22 och 28 år.

I mitten av november försvann två vinkelslipar ur en verkstad i Råglanda samt fyra hästsadlar, en skruvdragare och en klippmaskin ur en sadelkammare i Råglanda. Det var även inbrott i ett uthus i Råglanda. Där stals en röjsåg, en sele till röjsåg, en motorsåg och fyra bildäck. I samma veva var det inbrott i en maskinhall utanför Säffle. Där försvann det en röjsåg, en svets, en hylsnyckelsats, en vinkelslip, en skruvdragare samt en borrmaskin.

Sju stölder

Nu åtalas fyra personer misstänkta för stölderna.

Enligt åtalet har de fyra personerna gjort sig skyldiga till ovanstående stölder alternativt har de packat stöldgodset i en bil med syfte att transportera det ut ur Sverige. De fyra männen åtalas misstänkta för sammanlagt sju stölder.

Förutom i Säffle har stölderna ägt rum i bland annat Klässbol och Dals-Ed. En av de misstänkta åtalas även misstänkt för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Enligt åtalet hade han en fjäderbetong på allmän plats trots att det inte var befogat.

De fyra misstänkta gärningsmännen anhölls den 20 november och har suttit häktade sedan den 24 november.