2015-12-18 08:15

2015-12-18 10:35

Harrys kan bli Årets klubb i Sverige

SÄFFLE: Dags att rösta fram årets vinnare

Harrys i Säffle kan bli Årets Klubb i Sverige. Det är tredje året i rad som SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation utser årets bästa uteställe.

Flera nattklubbar i Värmlands län nominerade till Årets klubb. Klubben utses genom en omröstning som pågår fram till den 4 januari på schysstmusik.se. Några av uteställena som är nominerade i Värmland i övrigt är Magasinet i Arvika, Tempel i Karlstad och Kolsnäsparken i Sunne.

En förutsättning för att kunna vinna tävlingen är att klubben ersätter musiker och artister för den musik som spelas på dansgolvet.

– Vi vill belöna Sveriges fantastiska klubbar och ge dem uppmärksamhet för deras arbete. Klubbarna spelar en viktig roll för artister och musiker. Dels sprider klubbarna musik, dels betalar de till SAMI så att vi kan ersätta artisterna och musikerna. Pengarna gör det lättare för artister och musiker att ägna sig åt att skapa ännu mer bra musik för oss alla att njuta av, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI i ett pressmeddelande.

Förra året fick Kafé De Luxe i Växjö utmärkelsen. Precis som förra året får den vinnande klubben ta emot sitt pris vid Manifestgalan på Nalen i Stockholm den 5 februari nästa år.

Flera nattklubbar i Värmlands län nominerade till Årets klubb. Klubben utses genom en omröstning som pågår fram till den 4 januari på schysstmusik.se. Några av uteställena som är nominerade i Värmland i övrigt är Magasinet i Arvika, Tempel i Karlstad och Kolsnäsparken i Sunne.

En förutsättning för att kunna vinna tävlingen är att klubben ersätter musiker och artister för den musik som spelas på dansgolvet.

– Vi vill belöna Sveriges fantastiska klubbar och ge dem uppmärksamhet för deras arbete. Klubbarna spelar en viktig roll för artister och musiker. Dels sprider klubbarna musik, dels betalar de till SAMI så att vi kan ersätta artisterna och musikerna. Pengarna gör det lättare för artister och musiker att ägna sig åt att skapa ännu mer bra musik för oss alla att njuta av, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI i ett pressmeddelande.

Förra året fick Kafé De Luxe i Växjö utmärkelsen. Precis som förra året får den vinnande klubben ta emot sitt pris vid Manifestgalan på Nalen i Stockholm den 5 februari nästa år.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.