2015-12-16 13:37

2015-12-16 13:37

Friad får skadestånd

SÄFFLE: Blev frikänd för mordförsök

En 29-årig man från Säffle får drygt 106 000 kronor i ersättning från staten efter att ha suttit frihetsberövad misstänkt för mordförsök, men sedan friats. Det har justitiekanslern beslutat.

Mannen greps i början av maj efter ett överfall som skedde i en lägenhet på Vintergatan i Säffle.

Svår misshandel

När polisen kom till lägenheten påträffades en svårt misshandlad man som berättade att han hade överfallits av fyra män som bland annat skulle ha slagit honom med ett tillhygge.

Mannen pekade ut gärningsmännen och fyra män i 30-årsåldern greps senare samma dag. Däribland den 29-årige Säfflebon som häktades som misstänkt för mordförsök och satt frihetsberövad till den 31 juli då han blev frikänd.

Får skadestånd

Mannen sökte efter den frikännande domen skadestånd för det lidande han fick utstå i samband med frihetsberövandet. Justitiekanslern har nu granskat ärendet och beslutat att han ska få skadestånd på 106 628 kronor.

Mannen greps i början av maj efter ett överfall som skedde i en lägenhet på Vintergatan i Säffle.

Svår misshandel

När polisen kom till lägenheten påträffades en svårt misshandlad man som berättade att han hade överfallits av fyra män som bland annat skulle ha slagit honom med ett tillhygge.

Mannen pekade ut gärningsmännen och fyra män i 30-årsåldern greps senare samma dag. Däribland den 29-årige Säfflebon som häktades som misstänkt för mordförsök och satt frihetsberövad till den 31 juli då han blev frikänd.

Får skadestånd

Mannen sökte efter den frikännande domen skadestånd för det lidande han fick utstå i samband med frihetsberövandet. Justitiekanslern har nu granskat ärendet och beslutat att han ska få skadestånd på 106 628 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.