2015-12-14 16:17

2015-12-14 16:17

Move It dansar bort mobbing

SÄFFLE: Fartfylld dansuppvisning avslutade höstterminen

I söndags var det dags för terminsavslutning för Move It dansförening och ett terminsavslut innebär dansshow. Årets höstshow blev en välarbetad, glittrig och fartfylld sådan där dansglädjen sprudlade. Men den belyste också ett viktigt ämne – mobbing.

– Vi bjuder på dansglädje i alla åldrar, stod det i det programblad som delades ut till den stora publiken under söndagens show.

Och visst lever dansföreningen Move It upp till sitt motto. Dansälskare i alla åldrar bjöd publiken på en dansshow av hög kvalitet innehållande en mix av olika dansstilar. Dessutom, luciadagen till ära, fick publiken ta del av ett luciatåg signerat Grums kommun.

Gästnummer

Det var inte bara Grums luciatåg som gästade Medborgarhusets scen i samband med Move It dansshow. Åmål drill, dans och cheer visade sina vågade konster i ett fartfyllt nummer. Fartfyllda nummer var det gott om under showens gång. Shake it off, Bad, Hey mama och Run the world var några av låtarna som fick dansarna att höja tempot rejält.

De fartfyllda numren varvades med lugnare jazz- och shownummer. Temat för showen var att belysa mobbing och demonstrera att dans är till för alla.

– Med dans är det viktigt att alla ska kunna vara med och absolut ingen ska känna sig utanför. Det är det vi på Move It står för – alla är välkomna. Det är ett viktigt ämne att belysa, då det tyvärr har blivit så vanligt som det idag är, säger Philippa Österberg, Instruktör.

Julstämning

Mellan de två akterna fortsatte dansföreningen att sprida julstämning genom att bjuda på glögg och pepparkakor. Andra akten inleddes lika tempofyllt som den första avslutades och två dansare som var förväntansfulla inför andra akten var Felicia Olofsson-Englund, 14 och Linnea Westberg, 13.

De har båda dansat länge att dansa inför storpublik är numera bara roligt konstaterar de båda.

– Man blir van till slut och då blir man inte nervös alls, säger tjejerna som dansade jazz/show till låten Elastic heart av Sia.

– Jazz/show är en dansstil där varje steg har rätt stora rörelser och det går inte så jättesnabbt, berättar Linnea.

Breakdance

Henrique Anderson och Rimon Al Homsi undervisar i breakdance och visade tillsammans med sina danselever hur man både snurrar ståendes på huvudet och gör volter till takten av musik. Showen avslutades med att samtliga dansare sjöng med till refrängen like to move it.

Nu väntar ett juluppehåll, men att döma på den dansglädje som dansarna visade, längtar de redan till vårterminen.

– Vi bjuder på dansglädje i alla åldrar, stod det i det programblad som delades ut till den stora publiken under söndagens show.

Och visst lever dansföreningen Move It upp till sitt motto. Dansälskare i alla åldrar bjöd publiken på en dansshow av hög kvalitet innehållande en mix av olika dansstilar. Dessutom, luciadagen till ära, fick publiken ta del av ett luciatåg signerat Grums kommun.

Gästnummer

Det var inte bara Grums luciatåg som gästade Medborgarhusets scen i samband med Move It dansshow. Åmål drill, dans och cheer visade sina vågade konster i ett fartfyllt nummer. Fartfyllda nummer var det gott om under showens gång. Shake it off, Bad, Hey mama och Run the world var några av låtarna som fick dansarna att höja tempot rejält.

De fartfyllda numren varvades med lugnare jazz- och shownummer. Temat för showen var att belysa mobbing och demonstrera att dans är till för alla.

– Med dans är det viktigt att alla ska kunna vara med och absolut ingen ska känna sig utanför. Det är det vi på Move It står för – alla är välkomna. Det är ett viktigt ämne att belysa, då det tyvärr har blivit så vanligt som det idag är, säger Philippa Österberg, Instruktör.

Julstämning

Mellan de två akterna fortsatte dansföreningen att sprida julstämning genom att bjuda på glögg och pepparkakor. Andra akten inleddes lika tempofyllt som den första avslutades och två dansare som var förväntansfulla inför andra akten var Felicia Olofsson-Englund, 14 och Linnea Westberg, 13.

De har båda dansat länge att dansa inför storpublik är numera bara roligt konstaterar de båda.

– Man blir van till slut och då blir man inte nervös alls, säger tjejerna som dansade jazz/show till låten Elastic heart av Sia.

– Jazz/show är en dansstil där varje steg har rätt stora rörelser och det går inte så jättesnabbt, berättar Linnea.

Breakdance

Henrique Anderson och Rimon Al Homsi undervisar i breakdance och visade tillsammans med sina danselever hur man både snurrar ståendes på huvudet och gör volter till takten av musik. Showen avslutades med att samtliga dansare sjöng med till refrängen like to move it.

Nu väntar ett juluppehåll, men att döma på den dansglädje som dansarna visade, längtar de redan till vårterminen.