2015-12-14 16:16

2015-12-14 16:16

Julkonserten i By fullsatt igen

SÄFFLE: Högklassig musik och vacker sång

Traditionsenligt bjöds det på julkonsert i By kyrka på söndagen och lika traditionsenligt var kyrkan fullsatt vid båda konserterna. Högklassig musik och vacker sång i stämningsfull miljö spred en julkänsla som ingen kunde undgå.

Den återkommande julkonserten i By kyrka är en både omtyckt och populär decembertradition och troligen, precis som för undertecknad, en kär tradition. Paniken över den frånvarande julstämningen släppte och julkänslan spred sig som en löpeld i de fullsatta bänkarna.

Medverkade gjorde kammarorkestern från Säffle musikskola, sångare ur Tveta kyrkokör, Säffle kyrkokör och Säffle Oratoriekör. Årets solister var som vanligt välvalda och i år stavas de Thomas Wennsten, Linnea Liljeqvist och Ella Segerström. För dansen stod Säffle musikskolas duktiga och många dansare.

Juliga klassiker

Tack vara det stora intresset som har visats för julkonserten hölls den vid två tillfällen under söndagen. Inledde konserterna gjorde solisten och den lokala profilen Thomas Wennsten med låten Se ilden lyse. Därefter följde en repertoar av det allra juligaste slaget. Klassiska favoriter blandades med textläsning och dans och samtliga deltagare visade stor säkerhet i sina framträdanden.

Utmärkte sig lite extra gjorde Thomas Wennsten med sin tolkning av Mauro Scoccos Viskar en bön tillsammans med pampig musik. Klassikerna Jul, jul strålande jul, Ding, dong merrily on high och O helga natt blev också tolkade på körens och orkesterns lyckade vis.

Julstämning

Det årligen återkommande Disneymedlet utgjorde precis som föregående år en del av programmet och även i år bjöd deras koreografi på en del överraskningar.

Efter den perfekta mängden julmusik avlutades konserten med gemensam sång till Dagen är kommen och ett ljuståg av dansarna innan publiken gav sig ut i den kyliga luciakvällen – troligen bärandes på lite mer julkänsla än vad de gjorde när de satte sig i bänkarna.

Den återkommande julkonserten i By kyrka är en både omtyckt och populär decembertradition och troligen, precis som för undertecknad, en kär tradition. Paniken över den frånvarande julstämningen släppte och julkänslan spred sig som en löpeld i de fullsatta bänkarna.

Medverkade gjorde kammarorkestern från Säffle musikskola, sångare ur Tveta kyrkokör, Säffle kyrkokör och Säffle Oratoriekör. Årets solister var som vanligt välvalda och i år stavas de Thomas Wennsten, Linnea Liljeqvist och Ella Segerström. För dansen stod Säffle musikskolas duktiga och många dansare.

Juliga klassiker

Tack vara det stora intresset som har visats för julkonserten hölls den vid två tillfällen under söndagen. Inledde konserterna gjorde solisten och den lokala profilen Thomas Wennsten med låten Se ilden lyse. Därefter följde en repertoar av det allra juligaste slaget. Klassiska favoriter blandades med textläsning och dans och samtliga deltagare visade stor säkerhet i sina framträdanden.

Utmärkte sig lite extra gjorde Thomas Wennsten med sin tolkning av Mauro Scoccos Viskar en bön tillsammans med pampig musik. Klassikerna Jul, jul strålande jul, Ding, dong merrily on high och O helga natt blev också tolkade på körens och orkesterns lyckade vis.

Julstämning

Det årligen återkommande Disneymedlet utgjorde precis som föregående år en del av programmet och även i år bjöd deras koreografi på en del överraskningar.

Efter den perfekta mängden julmusik avlutades konserten med gemensam sång till Dagen är kommen och ett ljuståg av dansarna innan publiken gav sig ut i den kyliga luciakvällen – troligen bärandes på lite mer julkänsla än vad de gjorde när de satte sig i bänkarna.