2015-12-14 13:54

2015-12-14 13:54

Anordnar julfest för ensamma äldre Säfflebor

SÄFFLE: Omtyckt julfirande firar fem år

– Ingen ska behöva sitta ensam på jul. Därför gör vi det här, säger Mia Arnell, en av eldsjälarna som anordnar julfest för ensamma äldre Säfflebor på julafton.

Attendo Lindbacken kommer att stå redo för att ta emot mellan 30 och 40 personer på den julfest som anordnas ideellt av ett gäng som vill råda bot på den ensamhet många äldre utan släkt och anhöriga särskilt känner av på julafton.

– Jag tror att halva släkten är engagerad i detta, skrattar Mia Arnell när vi ses för att prata om den omtyckta traditionen som fyller fem år i år. Vänner och familj ställer upp som chaufförer, då vi åker och hämtar dem som inte kan ta sig hit på egen hand.

Bo-Matti Gustafsson kommer att underhålla gästerna, det blir julbön och så dukas ett julbord fram. Många har skänkt till exempel gage från spelningar till evenemanget, och pengarna kommer väl till användning.

– Det här lockar fram det allra goaste i folk. Man mår så himla gött när man kommer hem efter festen. Det är värt varenda timme, och det är ingen riktig jul utan julfesten, menar Mia.

Den 21 december är sista dag att anmäla sig till 0533-681864, men antalet platser är begränsat.

– Vi kan inte ta emot fler än vi har plats för, säger Mia.

Attendo Lindbacken kommer att stå redo för att ta emot mellan 30 och 40 personer på den julfest som anordnas ideellt av ett gäng som vill råda bot på den ensamhet många äldre utan släkt och anhöriga särskilt känner av på julafton.

– Jag tror att halva släkten är engagerad i detta, skrattar Mia Arnell när vi ses för att prata om den omtyckta traditionen som fyller fem år i år. Vänner och familj ställer upp som chaufförer, då vi åker och hämtar dem som inte kan ta sig hit på egen hand.

Bo-Matti Gustafsson kommer att underhålla gästerna, det blir julbön och så dukas ett julbord fram. Många har skänkt till exempel gage från spelningar till evenemanget, och pengarna kommer väl till användning.

– Det här lockar fram det allra goaste i folk. Man mår så himla gött när man kommer hem efter festen. Det är värt varenda timme, och det är ingen riktig jul utan julfesten, menar Mia.

Den 21 december är sista dag att anmäla sig till 0533-681864, men antalet platser är begränsat.

– Vi kan inte ta emot fler än vi har plats för, säger Mia.