2015-12-12 06:00

2015-12-12 06:00

Välgörande brasstoner

SÄFFLE: Julkonsert till förmån för julfirande för ensamma

Det har under de senaste åren blivit en tradition att Seffle Tower Brass (STB) innan julfirandet sätter igång på allvar, arrangerar en konsert till förmån för det julfirande för ensamma som kommit bli en årligen återkommande och uppskattad tradition på Attendo Lindbacken i Säffle.

Säffles eget brassband, Seffle Tower Brass, stödjer initiativet genom att, för fjärde året i rad, genomföra en konsert med jultema till stöd för arrangemanget. Denna gång äger konserten rum i Centrumkyrkan under onsdag kväll den 16 december. Det tas inget inträde till konserten utan de besökande kan lägga ett valfritt bidrag som oavkortat går till evenemanget på Lindbacken. Evenemanget brukar vara mycket välbesökt av en givmild och entusiastisk publik.

Från blandade tider

Seffle Tower Brass har kommit att profilera sig med återkommande konserter med välgörenhetsanknytning. Förutom julkonserterna så har man flera gånger spelat konserter till förmån för Cancerfonden och Prostatacancerfonden och då i samband med det årliga firandet av fars dag.

Bandet består av ett drygt tjugotal medlemmar och musiken framförs på olika former av mässingsinstrument och slagverk. Dirigenten Ulf Lagerberg, sedan många år en mycket känd musikprofil i Säffle, lovar inför julkonserten en blandad repertoar med både svensk, engelsk och amerikansk julmusik från olika tidsepoker.

Svensk och julig musik

Ulf har under året fortsatt att arrangera svensk musik för brassband, vilket är en lite ovanlig företeelse då brassbanden har sitt ursprung i Storbritannien och arrangörer av brassbandsmusik oftast har sin hemvist där. Några exempel på svensk och välkänd julmusik kommer därför konsertbesökarna, med all säkerhet, även denna gång Ulf och orkestern kunna bjuda på.

Ulf har också under senare år, vid flera tillfällen, visat prov på sin förmåga som kompositör där bandets konsertpublik då och då fått uppleva uruppföranden av musikstycken som orkesterns mångsidige dirigent komponerat. Under julkonserten i Centrumkyrkan kommer det därför också att bjudas på något eller några exempel på Ulfs tonsättartalanger. Brassbandets julkonserter brukar vara lättsamma och avslappnade tillställningar i en trevlig atmosfär där det heller inte är helt osannolikt att det kan dyka upp någon gästartist...

Säffles eget brassband, Seffle Tower Brass, stödjer initiativet genom att, för fjärde året i rad, genomföra en konsert med jultema till stöd för arrangemanget. Denna gång äger konserten rum i Centrumkyrkan under onsdag kväll den 16 december. Det tas inget inträde till konserten utan de besökande kan lägga ett valfritt bidrag som oavkortat går till evenemanget på Lindbacken. Evenemanget brukar vara mycket välbesökt av en givmild och entusiastisk publik.

Från blandade tider

Seffle Tower Brass har kommit att profilera sig med återkommande konserter med välgörenhetsanknytning. Förutom julkonserterna så har man flera gånger spelat konserter till förmån för Cancerfonden och Prostatacancerfonden och då i samband med det årliga firandet av fars dag.

Bandet består av ett drygt tjugotal medlemmar och musiken framförs på olika former av mässingsinstrument och slagverk. Dirigenten Ulf Lagerberg, sedan många år en mycket känd musikprofil i Säffle, lovar inför julkonserten en blandad repertoar med både svensk, engelsk och amerikansk julmusik från olika tidsepoker.

Svensk och julig musik

Ulf har under året fortsatt att arrangera svensk musik för brassband, vilket är en lite ovanlig företeelse då brassbanden har sitt ursprung i Storbritannien och arrangörer av brassbandsmusik oftast har sin hemvist där. Några exempel på svensk och välkänd julmusik kommer därför konsertbesökarna, med all säkerhet, även denna gång Ulf och orkestern kunna bjuda på.

Ulf har också under senare år, vid flera tillfällen, visat prov på sin förmåga som kompositör där bandets konsertpublik då och då fått uppleva uruppföranden av musikstycken som orkesterns mångsidige dirigent komponerat. Under julkonserten i Centrumkyrkan kommer det därför också att bjudas på något eller några exempel på Ulfs tonsättartalanger. Brassbandets julkonserter brukar vara lättsamma och avslappnade tillställningar i en trevlig atmosfär där det heller inte är helt osannolikt att det kan dyka upp någon gästartist...