2015-12-04 15:35

2015-12-04 15:35

Satsning som tryggar jobben

NYSÄTER: Nysäters Buss AB har investerat över 30 miljoner kronor

När familjeföretaget Nysäters Buss i våras tog hem ett avtal om skoltrafik och linjetrafik, gick startskottet för företagets största satsning hittills. Företaget har köpt in 14 nya bussar och byggt en ny tvätthall.
– Vi har investerat 30 miljoner kronor och tryggat jobben för lång tid.

Det sa Sven-Olov Blixt, grundare och ägare till Nysäters Buss, när han tillsammans med sin familj invigde den nya tvättanläggning som på sätt och vis symboliserar den storsatsning som företaget har genomfört.

– Tvätthallen är den modernaste i sitt slag och innebär bland annat att vi kan återanvända upp till 90 procent av tvättvattnet. Bättre ur miljösynpunkt kan man inte åstadkomma med dagens teknik, berättar Sven-Olov Blixt.

Lokala företag

Enbart tvättanläggningen, som är på nästan 250 kvadratmeter, är en investering på 2,5 miljoner kronor. Byggnationen präglas också av ett entreprenörskap som symboliserar familjen Blixt.

– Vi har använt lokala entreprenörer till allt, från grävning och gjutning till rörmokeri och elinstallationer. Det är en självklarhet för oss eftersom det skapar ringar på vattnet, säger Sven-Olov Blixt.

14 nya bussar

Den stora investeringen handlar om bussbolagets nya fordonspark. Här har man nämligen investerat i 14 nya bussar varav tio från Volvo och fyra från Mercedez. Totalt har företaget därmed investerat 30 miljoner kronor vilket helt följer den strategi som företaget lade upp när man i våras fick klart med avtalen om både skoltrafik och linjetrafik.

– Avtalet omfattar tio år, kanske tolv, och då är det både nödvändigt och klokt att göra långsiktliga och hållbara investeringar. Det här innebär att vi nu har 25 bussar och kommer att behöva minst 30 chaufförer, förklarar Sven-Olov Blixt.

Service i Säffle

Också när det gäller Volvo-bussarna har Nysäters Buss gjort en upphandling som gynnar det lokala entreprenörerna. Affären har nämligen gjorts med Brandts i Säffle.

– Det är en betydelsefull affär för oss eftersom det även omfattar ett serviceavtal, säger Björn Holmqvist på Brandt.

Den 14 december börjar de nya bussarna att gå i trafik.

Det sa Sven-Olov Blixt, grundare och ägare till Nysäters Buss, när han tillsammans med sin familj invigde den nya tvättanläggning som på sätt och vis symboliserar den storsatsning som företaget har genomfört.

– Tvätthallen är den modernaste i sitt slag och innebär bland annat att vi kan återanvända upp till 90 procent av tvättvattnet. Bättre ur miljösynpunkt kan man inte åstadkomma med dagens teknik, berättar Sven-Olov Blixt.

Lokala företag

Enbart tvättanläggningen, som är på nästan 250 kvadratmeter, är en investering på 2,5 miljoner kronor. Byggnationen präglas också av ett entreprenörskap som symboliserar familjen Blixt.

– Vi har använt lokala entreprenörer till allt, från grävning och gjutning till rörmokeri och elinstallationer. Det är en självklarhet för oss eftersom det skapar ringar på vattnet, säger Sven-Olov Blixt.

14 nya bussar

Den stora investeringen handlar om bussbolagets nya fordonspark. Här har man nämligen investerat i 14 nya bussar varav tio från Volvo och fyra från Mercedez. Totalt har företaget därmed investerat 30 miljoner kronor vilket helt följer den strategi som företaget lade upp när man i våras fick klart med avtalen om både skoltrafik och linjetrafik.

– Avtalet omfattar tio år, kanske tolv, och då är det både nödvändigt och klokt att göra långsiktliga och hållbara investeringar. Det här innebär att vi nu har 25 bussar och kommer att behöva minst 30 chaufförer, förklarar Sven-Olov Blixt.

Service i Säffle

Också när det gäller Volvo-bussarna har Nysäters Buss gjort en upphandling som gynnar det lokala entreprenörerna. Affären har nämligen gjorts med Brandts i Säffle.

– Det är en betydelsefull affär för oss eftersom det även omfattar ett serviceavtal, säger Björn Holmqvist på Brandt.

Den 14 december börjar de nya bussarna att gå i trafik.