2015-11-30 08:03

2015-11-30 08:03

Stora investeringar stärker positionen

SÄFFLE: CS Produktion investerar 9 miljoner i unik svarv

Säffleföretaget CS Produktion fortsätter att växa. Genom investeringar i maskiner och större lokal stärker företaget sin position på marknaden.
– Vi har investerat nio miljoner kronor i en CNC-svarv som vi är ensamma om på den svenska marknaden.

Det berättar företagets vd Anders Eriksson, som poängterar att nio miljoner kronor är en stor och betydelsefull investering för ett företag med CS Produktions omfattning. Företaget har i dag 26 anställda.

– Vi är det enda företaget i landet som har den här typen av CNC-svarv. Det är en avancerad maskin för invändig bearbetning och den är betydelsefull för oss eftersom den stärker vår position på marknaden och gör att vi fortsatt kan ligga i framkant när det gäller modern teknik, säger han.

Större fabriksyta

CS Produktion jobbar på en marknad som omfattar många företag i Sverige och Norge och bland kunderna har man bland annat Säffleföretagen IMI-CCI och UMV.

Utöver den stora maskininvesteringen har företaget också byggt ut fabriken med cirka 250 kvadratmeter. Ska vi tolka investeringarna som att ni har en fortsatt stark framtidstro?

– Det har vi naturligtvis men det är alltid svårt att sia om framtiden när man som vi bedriver legotillverkning. Men visst ser vi att det finns potential på marknaden, inte minst nu när vi är ensamma i Sverige med den här typen av CNC-svarv, säger Anders Eriksson.

30 miljoner

CS Produktion tillverkar och monterar produktionsutrustning för pappersindustrin och telecombranschen men också övrig kraft- och processindustri. Valssvarvning, bäddfräsning, axelsvarvning, arborrning samt svetsning är några av företagets specialiteter som i kombination med hög kompetens och erfarenhet gjort att man vuxit på marknaden.

Företaget bildades 2001 som en avknoppning från BTK Källe Inventing och har sedan dess vuxit vilket inte minst återspeglats i antalet anställda. Ifjol uppgick företagets årsomsättning till drygt 30 miljoner kronor.

Det berättar företagets vd Anders Eriksson, som poängterar att nio miljoner kronor är en stor och betydelsefull investering för ett företag med CS Produktions omfattning. Företaget har i dag 26 anställda.

– Vi är det enda företaget i landet som har den här typen av CNC-svarv. Det är en avancerad maskin för invändig bearbetning och den är betydelsefull för oss eftersom den stärker vår position på marknaden och gör att vi fortsatt kan ligga i framkant när det gäller modern teknik, säger han.

Större fabriksyta

CS Produktion jobbar på en marknad som omfattar många företag i Sverige och Norge och bland kunderna har man bland annat Säffleföretagen IMI-CCI och UMV.

Utöver den stora maskininvesteringen har företaget också byggt ut fabriken med cirka 250 kvadratmeter. Ska vi tolka investeringarna som att ni har en fortsatt stark framtidstro?

– Det har vi naturligtvis men det är alltid svårt att sia om framtiden när man som vi bedriver legotillverkning. Men visst ser vi att det finns potential på marknaden, inte minst nu när vi är ensamma i Sverige med den här typen av CNC-svarv, säger Anders Eriksson.

30 miljoner

CS Produktion tillverkar och monterar produktionsutrustning för pappersindustrin och telecombranschen men också övrig kraft- och processindustri. Valssvarvning, bäddfräsning, axelsvarvning, arborrning samt svetsning är några av företagets specialiteter som i kombination med hög kompetens och erfarenhet gjort att man vuxit på marknaden.

Företaget bildades 2001 som en avknoppning från BTK Källe Inventing och har sedan dess vuxit vilket inte minst återspeglats i antalet anställda. Ifjol uppgick företagets årsomsättning till drygt 30 miljoner kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.