2015-11-23 10:50

2015-11-23 10:50

"Vi måste våga tro på oss själva"

SÄFFLE: Förlust för Säffle HC i streckmatchen

Hemma i Somashallen så vann Säffle HC med 7-4.
När det var dags för returmatch på bortaplan mot NIK Karlstad så blev siffrorna de omvända.
– Vi trodde inte riktigt på oss själv i den här matchen, säger tränaren Peter Hagström.

Det var en viktig match som väntade när Säffle HC reste till Karlstad på fredagskvällen.

En seger skulle innebära att HC kopplade ett litet grepp om tredjeplatsen i tabellen, men dessvärre så var det hemmalaget som redan i första perioden tog tag i taktpinnen.

– Vi börjar ganska bra, inte minst försvarsmässigt. Men sett till hela matchen så tar vi inte för oss som vi har gjort i tidigare matcher. Vi blir lite för små och vi tror inte på oss själva, säger Peter Hagström.

Hampus Axelsson i hemmalaget var rinkens främste den här kvällen och Säffle HC hade inget riktigt motmedel mot honom. 2-0 i första perioden blev 5-1 inför sista. En sistaperiod där Säffle-spelarna tog sig samman och hyfsade till slutresultatet något.

Men att de tre poängen skulle hamna hos hemmalaget var det dock aldrig någon tvekan om.

Peter Hagström lyfter fram Martin gånger tre som de enda som riktigt får godkänt betyg för insatserna. Martin Hallberg i målet och så Martin Johansson och Martin Karlsson som bägge har spelat sparsamt den senaste tiden.

Målskyttar i HC var Jesper Karlsson, två mål och Niklas Andersson och Martin Johansson.

Redan på tisdagskvällen så finns det läge att revanschera sig. Ny match på hemmaplan mot Hammarö väntar.

– Vi förlorade mot Hammarö på bortaplan. Spelar vi som i fredags så kommer vi inte vinna så det krävs att vi höjer oss, säger Peter Hagström.

Det var en viktig match som väntade när Säffle HC reste till Karlstad på fredagskvällen.

En seger skulle innebära att HC kopplade ett litet grepp om tredjeplatsen i tabellen, men dessvärre så var det hemmalaget som redan i första perioden tog tag i taktpinnen.

– Vi börjar ganska bra, inte minst försvarsmässigt. Men sett till hela matchen så tar vi inte för oss som vi har gjort i tidigare matcher. Vi blir lite för små och vi tror inte på oss själva, säger Peter Hagström.

Hampus Axelsson i hemmalaget var rinkens främste den här kvällen och Säffle HC hade inget riktigt motmedel mot honom. 2-0 i första perioden blev 5-1 inför sista. En sistaperiod där Säffle-spelarna tog sig samman och hyfsade till slutresultatet något.

Men att de tre poängen skulle hamna hos hemmalaget var det dock aldrig någon tvekan om.

Peter Hagström lyfter fram Martin gånger tre som de enda som riktigt får godkänt betyg för insatserna. Martin Hallberg i målet och så Martin Johansson och Martin Karlsson som bägge har spelat sparsamt den senaste tiden.

Målskyttar i HC var Jesper Karlsson, två mål och Niklas Andersson och Martin Johansson.

Redan på tisdagskvällen så finns det läge att revanschera sig. Ny match på hemmaplan mot Hammarö väntar.

– Vi förlorade mot Hammarö på bortaplan. Spelar vi som i fredags så kommer vi inte vinna så det krävs att vi höjer oss, säger Peter Hagström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.