2015-11-23 12:54

2015-11-23 12:54

"Ta för er mer – ni är jätteduktiga"

SÄFFLE: Ericsson hyllade Säffleföretagare på Företagarnas after work

Företagarna i Säffle anordnade i fredags en after work för medlemmar och intresserade. Huvudperson under kvällen var Kjell Ericsson, tidigare riksdagsman och kommunalråd i Årjäng. Han hyllade Säffles entreprenörer under sin föreläsning.

Företagarna i Säffle har fått en flygande start. Till fredagens after work kom många företagare och andra intresserade för att inspireras, nätverka och lyssna till Kjell Ericsson.

Kjell brinner för företagande och hade rubriken ”landsbygdsföretagande och nätverkande” på sitt föredrag. Han berättade bland annat om sina erfarenheter från tiden som kommunalråd i Årjängs kommun och passade på att lyfta fram det han anser är guldkorn i Säffle.

– Säffleoperan är ett exempel, sa han. Jag tycker att det är fantastiskt att teatern finns och att det varje år ges föreställningar av mycket hög klass. Det är någonting att verkligen vara stolt över!

Varför blir man företagare? Den frågan väckte Kjell Ericsson under sitt anförande, och han menade att småföretagarna inte ska underskattas när det handlar om arbete och tillväxt.

– Om alla småföretag skulle kunna anställa en person till - tänk vad det skulle göra!, sa han.

Bort med jante

Samarbetet mellan kommunen och näringslivet lyftes, och Kjell redogjorde för sina tankar om förutsättningarna för att det här samarbetet ska lyckas. Och så peppade han företagarna på plats, och hejade fram företagandet i Säffle.

– Jante måste bort! Ta för er mer – ni är jätteduktiga!, sa han. Man måste ha rätt att lyckas som företagare. Men man har också rätt att misslyckas.

Vilka kommuner är det då som kommer att växa i framtiden? Kjell hade sin syn klar på den saken.

– De kommuner som satsar på jobb och bostäder är de som kommer att lyckas bäst i framtiden, menade han. Och hur man hanterar det lokala företagarklimatet är direkt avgörande. Och här är småföretagens möjligheter att växa mycket viktiga!

Frisörer hyllades

Under kvällen delades även gesäll- och mästarbrev inom frisöryrket ut till tre Säfflefrisörer. Mikaela Svensson fick ta emot gesällbrev och Sara Fielding och Monica Gustafsson fick ta emot mästarbrev.

Även Företagarna i Åmål fanns på plats och uttryckte sin glädje över att lokalavdelningen i Säffle startats. Man hoppas på ett utökat samarbete med Säfflesektionen och Lars Pettersson menade att den önskan är ömsesidig.

En smakstart för Företagarna, alltså!

Företagarna i Säffle har fått en flygande start. Till fredagens after work kom många företagare och andra intresserade för att inspireras, nätverka och lyssna till Kjell Ericsson.

Kjell brinner för företagande och hade rubriken ”landsbygdsföretagande och nätverkande” på sitt föredrag. Han berättade bland annat om sina erfarenheter från tiden som kommunalråd i Årjängs kommun och passade på att lyfta fram det han anser är guldkorn i Säffle.

– Säffleoperan är ett exempel, sa han. Jag tycker att det är fantastiskt att teatern finns och att det varje år ges föreställningar av mycket hög klass. Det är någonting att verkligen vara stolt över!

Varför blir man företagare? Den frågan väckte Kjell Ericsson under sitt anförande, och han menade att småföretagarna inte ska underskattas när det handlar om arbete och tillväxt.

– Om alla småföretag skulle kunna anställa en person till - tänk vad det skulle göra!, sa han.

Bort med jante

Samarbetet mellan kommunen och näringslivet lyftes, och Kjell redogjorde för sina tankar om förutsättningarna för att det här samarbetet ska lyckas. Och så peppade han företagarna på plats, och hejade fram företagandet i Säffle.

– Jante måste bort! Ta för er mer – ni är jätteduktiga!, sa han. Man måste ha rätt att lyckas som företagare. Men man har också rätt att misslyckas.

Vilka kommuner är det då som kommer att växa i framtiden? Kjell hade sin syn klar på den saken.

– De kommuner som satsar på jobb och bostäder är de som kommer att lyckas bäst i framtiden, menade han. Och hur man hanterar det lokala företagarklimatet är direkt avgörande. Och här är småföretagens möjligheter att växa mycket viktiga!

Frisörer hyllades

Under kvällen delades även gesäll- och mästarbrev inom frisöryrket ut till tre Säfflefrisörer. Mikaela Svensson fick ta emot gesällbrev och Sara Fielding och Monica Gustafsson fick ta emot mästarbrev.

Även Företagarna i Åmål fanns på plats och uttryckte sin glädje över att lokalavdelningen i Säffle startats. Man hoppas på ett utökat samarbete med Säfflesektionen och Lars Pettersson menade att den önskan är ömsesidig.

En smakstart för Företagarna, alltså!

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.