2015-11-23 16:37

2015-11-23 16:58

"Dags att göra skillnad"

SÄFFLE: Räck mig handen är tillbaka

När Säffle-Tidningen efterlyste kläder till tre insamlingar förra året öppnade Säffleborna sina hjärtan och skänkte ett ton plagg till välgörande ändamål. I år efterlyser vi Säfflebor som kan tänka sig få en ny vän.

Man kan kalla det Räck mig handen 2.0.

– Jag minns fortfarande hur överväldigade vi blev av responsen förra året. Vi fick in ett ton kläder till Kvinnojouren Frida, ensamkommande flyktingpojkar och till tiggarna i Säffle. Vi fick skänka vidare till boende på Vildmarkens flyktingboende, till Erikshjälpen och Röda Korset eftersom vi fick in sådana mängder, minns Solveig Voyce, chefredaktör på ST.

Få en vän

I år görs ingen ny insamling. Räck mig handen 2.0 handlar i år om integration. ST söker nu Säfflebor som kan tänka sig bli vän med en nyanländ som läser svenska för invandrare hos Säffle Lärcenter.

– Vi tycker att alla har rätt till fredagsmys framför Idol och en Säfflebo att heja på när man ses på stan, fortsätter Solveig. Det är dags att göra skillnad.

SFI-grupperna har fått anmäla sitt intresse att få en Säfflebo som vän och det är många som vill ha en svensk kompis.

– Det är väldigt enkelt egentligen. Vi samlar in intresserade, ”matchar” dem med någon som har liknande intressen eller kanske barn i samma åldrar. Och så ser vi till att dessa får träffas över en kopp kaffe i Säffle. Det kostar ingenting och finns inga ”måsten”. Det handlar helt enkelt om att få en ny vän. Det enda man ger är av sin tid, säger Solveig.

Här bredvid ser du hur du gör för att anmäla ditt intresse.

Man kan kalla det Räck mig handen 2.0.

– Jag minns fortfarande hur överväldigade vi blev av responsen förra året. Vi fick in ett ton kläder till Kvinnojouren Frida, ensamkommande flyktingpojkar och till tiggarna i Säffle. Vi fick skänka vidare till boende på Vildmarkens flyktingboende, till Erikshjälpen och Röda Korset eftersom vi fick in sådana mängder, minns Solveig Voyce, chefredaktör på ST.

Få en vän

I år görs ingen ny insamling. Räck mig handen 2.0 handlar i år om integration. ST söker nu Säfflebor som kan tänka sig bli vän med en nyanländ som läser svenska för invandrare hos Säffle Lärcenter.

– Vi tycker att alla har rätt till fredagsmys framför Idol och en Säfflebo att heja på när man ses på stan, fortsätter Solveig. Det är dags att göra skillnad.

SFI-grupperna har fått anmäla sitt intresse att få en Säfflebo som vän och det är många som vill ha en svensk kompis.

– Det är väldigt enkelt egentligen. Vi samlar in intresserade, ”matchar” dem med någon som har liknande intressen eller kanske barn i samma åldrar. Och så ser vi till att dessa får träffas över en kopp kaffe i Säffle. Det kostar ingenting och finns inga ”måsten”. Det handlar helt enkelt om att få en ny vän. Det enda man ger är av sin tid, säger Solveig.

Här bredvid ser du hur du gör för att anmäla ditt intresse.

Så anmäler du dig

Berätta om dig själv till oss i ett mail. Vi kommer sedan att matcha ihop er med en flyktingfamilj. Vi ser till att ni får träffas på ett stort julmys, där starten på er vänskap börjar över en kopp kaffe i Säffle. Sedan är det upp till er att hålla kontakten med varandra och låta vänskapen växa.

Maila oss följande info till: redaktion@saffletidningen.se

Jag/vi heter:

Ålder/åldrar:

Intressen:

Ev annat om oss som är bra att veta:

Kontaktuppgifter:

Sista dag att skicka in är den 5 december.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.