2015-11-17 14:52

2015-11-17 14:52

Hörselskydd till personalen

SÄFFLE: Problem med buller

All personal som jobbar i kassan eller förbutiken till Coop Extra i Säffle ska ha hörselskydd. Det skriver Arbetsmiljöverket i ett beslut.

Coop Extra i Säffle har problem med buller. Arbetsmiljöverket hotar med ett vite på 20 000 kronor om inte arbetsgivaren vidtar åtgärder. Senast den 1 februari nästa år ska alla medarbetare i kassa och förbutik ha personliga, särskilt utprovade, hörselskydd. Det står i ett beslut från Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket har tidigare gjort en inspektion på platsen och upplevde då att ljudmiljön vid kassan och förbutiken var rörig. Förutom buller från kunderna tillkom det buller från kyldiskar och andra maskiner som hör till caféet. Arbetsmiljöverkets bedömning är att det finns en del brister i den akustiska miljön, vilket försvårar arbetet för personalen eftersom de inte alltid hör vad kunderna säger. Arbetsmiljöverket påpekar i sitt beslut att detta kan innebära risk för stress och frustration hos personalen.

Arbetsgivaren ska meddela Arbetsmiljöverket när kraven är uppfyllda.

Coop Extra i Säffle har problem med buller. Arbetsmiljöverket hotar med ett vite på 20 000 kronor om inte arbetsgivaren vidtar åtgärder. Senast den 1 februari nästa år ska alla medarbetare i kassa och förbutik ha personliga, särskilt utprovade, hörselskydd. Det står i ett beslut från Arbetsmiljöverket.

Arbetsmiljöverket har tidigare gjort en inspektion på platsen och upplevde då att ljudmiljön vid kassan och förbutiken var rörig. Förutom buller från kunderna tillkom det buller från kyldiskar och andra maskiner som hör till caféet. Arbetsmiljöverkets bedömning är att det finns en del brister i den akustiska miljön, vilket försvårar arbetet för personalen eftersom de inte alltid hör vad kunderna säger. Arbetsmiljöverket påpekar i sitt beslut att detta kan innebära risk för stress och frustration hos personalen.

Arbetsgivaren ska meddela Arbetsmiljöverket när kraven är uppfyllda.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.