2015-11-16 10:19

2015-11-16 19:04

Nu stänger betongfabriken

SÄFFLE: Skadegörelse vid fabriken i Avelsäter

Under flera helger har det skett skadegörelse vid den gamla betongfabriken i Avelsäter söder om Säffle. I helgen blev en oljebod förstörd då en bil har rätt in i byggnaden.

Verksamheten vid betongfabriken i Avelsäter har legat nere under en längre period men platsen har använts för bland annat tvättning och spolning av betongbilar.

Mycket skadegörelse

Under flera helger har också ovälkomna besökare kommit dit och ägnat sig åt skadegörelse. Nu kommer Thomas Betong, som äger fabriken, sannolikt att stänga och montera ned fabriken.

Säffleföretaget Kålleruds Transport AB har använt platsen för sina fordon.

– När vi kommit dit efter helgen har det flera gånger hänt att fabriken och fordon varit utsatt för skadegörelse. Lampor är sönderslagna, fönsterrutor krossade, brandsläckare tömda, dörrar sönderslitna och avlyfta från dörrfoder, Kjell Norström i Kålleruds Transport.

Förstörd oljebod

Åkare som ställt sina släpvagnar på gårdsplanen har berättat att de fått lampor och positionsljus sönderslagna.

I helgen har en oljebod blivit förstörd. Någon har av allt att döma kört en bil rakt in i byggnaden.

– Den bil som kört in i väggen har uppenbarligen fått rejäla skador. Oljetråget tycks ha sprungit läck eftersom det är fullt med olja på betongplattan precis där väggen suttit fast. Huset står på en betongplatta och där blev det stopp för bilens framfart. Om det är ungdomar som roat sig kan man ju undra vad de berättar när de kommer hem och förklarar för familjen vad som hänt med bilen, säger Kjell Norström.

Mycket nedskräpning

På platsen har det också varit problem med nedskräpning.

– Det finns folk som i stället för att åka med sina sopor till Östby, slänger sina sopsäckar runt Thomas Betong. Eftersom vi använder fabriken i vårt dagliga arbete har vi tagit på oss att hålla rent och snyggt runt men det är ju ett tröstlöst arbete att plocka sopor för vi hinner knappt vända ryggen till förrän där ligger nya sopsäckar.

Nu tyder allt på att Thomas Betong, som också äger tomten men lagt ned verksamheten i fabriken, kommer att montera ned hela anläggningen.

Verksamheten vid betongfabriken i Avelsäter har legat nere under en längre period men platsen har använts för bland annat tvättning och spolning av betongbilar.

Mycket skadegörelse

Under flera helger har också ovälkomna besökare kommit dit och ägnat sig åt skadegörelse. Nu kommer Thomas Betong, som äger fabriken, sannolikt att stänga och montera ned fabriken.

Säffleföretaget Kålleruds Transport AB har använt platsen för sina fordon.

– När vi kommit dit efter helgen har det flera gånger hänt att fabriken och fordon varit utsatt för skadegörelse. Lampor är sönderslagna, fönsterrutor krossade, brandsläckare tömda, dörrar sönderslitna och avlyfta från dörrfoder, Kjell Norström i Kålleruds Transport.

Förstörd oljebod

Åkare som ställt sina släpvagnar på gårdsplanen har berättat att de fått lampor och positionsljus sönderslagna.

I helgen har en oljebod blivit förstörd. Någon har av allt att döma kört en bil rakt in i byggnaden.

– Den bil som kört in i väggen har uppenbarligen fått rejäla skador. Oljetråget tycks ha sprungit läck eftersom det är fullt med olja på betongplattan precis där väggen suttit fast. Huset står på en betongplatta och där blev det stopp för bilens framfart. Om det är ungdomar som roat sig kan man ju undra vad de berättar när de kommer hem och förklarar för familjen vad som hänt med bilen, säger Kjell Norström.

Mycket nedskräpning

På platsen har det också varit problem med nedskräpning.

– Det finns folk som i stället för att åka med sina sopor till Östby, slänger sina sopsäckar runt Thomas Betong. Eftersom vi använder fabriken i vårt dagliga arbete har vi tagit på oss att hålla rent och snyggt runt men det är ju ett tröstlöst arbete att plocka sopor för vi hinner knappt vända ryggen till förrän där ligger nya sopsäckar.

Nu tyder allt på att Thomas Betong, som också äger tomten men lagt ned verksamheten i fabriken, kommer att montera ned hela anläggningen.

Fotnot

Under måndagskvällen hörde föraren av bilen av sig till tidningen för att berätta att det hela varit en olyckshändelse och att han varit i kontakt med fabrikens ägare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.