2015-11-14 06:00

2015-11-14 11:02

"Det största vi har gjort"

SÄFFLE: Pekås satsar åtta miljoner kronor i centrum

Livsmedelskedjan Pekås storsatsar i Säffle.
I stort sett hela butiken görs om till en kostnad på 8 miljoner kronor.
– Det känns riktigt kul och det är viktigt med en sådan här investering i centrum, säger butikschefen Fredrik Heintz.

Utbudet av livsmedelsbutiker i Säffle har förändrats rejält de senaste åren. Därmed så har också konkurrensen vässats och kampen om kunderna hårdnat avsevärt.

Nu stortsatsar Pekås på sin butik vid Stortorget i Säffle. 8 miljoner kronor investeras från centralt håll och butikschefen i Säffle, Fredrik Heintz, ser minst sagt positivt på det som sker och att signalerna från koncernledningen är tydliga.

– Den här diskussionen har vi visserligen haft en ganska lång tid. Men de senaste fyra månaderna så har det verkligen tagit fart och gått snabbt. Det är en rejäl satsning, det största vi har gjort. Det är riktigt kul att huvudkontoret visar att de tror på Säffle och handeln i centrum, säger Fredrik Heintz.

Butiken växer

I princip all elektrisk utrustning byts ut i butiken. En ny kasslinje är på plats, det ska installeras nya kylar för chark, ost och frukt.

– Vi byter även alla frysar och pantmaskinen kommer också att ersättas. Sedan blir butiken något större, omkring 60 kvadratmeter som vi har tagit ifrån den intilliggande lokalen där Nyfiket låg tidigare.

Satsningen kommer i en tid då kampen om livsmedelskunderna i Säffle är hård, kanske hårdare än någonsin. ICA har två butiker i kommunen, Kvantum vid Guttane och snart så öppnar ICA Nära i centrum. Coops butik vid E45, Lidl och Netto och så då Pekås innebär att totalt sex butikschefer gör allt för att få kunderna att komma till just de.

Fredrik Heintz hoppas och tror att uppdateringen av ”hans” butik ska ge en fortsatt god utveckling.

– Det är absolut hård konkurrens i kommunen just nu. Vi har dock klarat oss bra under några år och det är detta som har lett fram till att styrelsen nu vill och vågar satsa i Säffle.

Kunder som de senaste veckorna har handlat i butiken har inte kunnat missa att något stort är på gång. Fredrik Heintz berättar att det kommer fortsätta vara lite rörigt en tid men att situation förbättras när den nya frysavdelningen tas i bruk inom kort.

Till julhandeln

Hela ombyggnationen kommer att stå färdig några veckor in i december.

– Det är tanken att vi ska vi vara helt klara vecka 49 lagom till julhandeln drar i gång på riktigt, säger Fredrik Heintz.

Utbudet av livsmedelsbutiker i Säffle har förändrats rejält de senaste åren. Därmed så har också konkurrensen vässats och kampen om kunderna hårdnat avsevärt.

Nu stortsatsar Pekås på sin butik vid Stortorget i Säffle. 8 miljoner kronor investeras från centralt håll och butikschefen i Säffle, Fredrik Heintz, ser minst sagt positivt på det som sker och att signalerna från koncernledningen är tydliga.

– Den här diskussionen har vi visserligen haft en ganska lång tid. Men de senaste fyra månaderna så har det verkligen tagit fart och gått snabbt. Det är en rejäl satsning, det största vi har gjort. Det är riktigt kul att huvudkontoret visar att de tror på Säffle och handeln i centrum, säger Fredrik Heintz.

Butiken växer

I princip all elektrisk utrustning byts ut i butiken. En ny kasslinje är på plats, det ska installeras nya kylar för chark, ost och frukt.

– Vi byter även alla frysar och pantmaskinen kommer också att ersättas. Sedan blir butiken något större, omkring 60 kvadratmeter som vi har tagit ifrån den intilliggande lokalen där Nyfiket låg tidigare.

Satsningen kommer i en tid då kampen om livsmedelskunderna i Säffle är hård, kanske hårdare än någonsin. ICA har två butiker i kommunen, Kvantum vid Guttane och snart så öppnar ICA Nära i centrum. Coops butik vid E45, Lidl och Netto och så då Pekås innebär att totalt sex butikschefer gör allt för att få kunderna att komma till just de.

Fredrik Heintz hoppas och tror att uppdateringen av ”hans” butik ska ge en fortsatt god utveckling.

– Det är absolut hård konkurrens i kommunen just nu. Vi har dock klarat oss bra under några år och det är detta som har lett fram till att styrelsen nu vill och vågar satsa i Säffle.

Kunder som de senaste veckorna har handlat i butiken har inte kunnat missa att något stort är på gång. Fredrik Heintz berättar att det kommer fortsätta vara lite rörigt en tid men att situation förbättras när den nya frysavdelningen tas i bruk inom kort.

Till julhandeln

Hela ombyggnationen kommer att stå färdig några veckor in i december.

– Det är tanken att vi ska vi vara helt klara vecka 49 lagom till julhandeln drar i gång på riktigt, säger Fredrik Heintz.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.