2015-11-13 17:19

2015-11-13 17:19

Bra start för nya puben

SÄFFLE: Irländskt och skotskt tema på nya restaurangen

Mat och dryck. Efter hårt jobb och lång planering är den äntligen här.
Nyligen slog portarna till Thereze Knutssons och Jonas Anderssons nya pub Sir William Wallace i centrum upp sina portar.

Thereze Knutsson och Jonas Andersson har tillbringat den senaste tiden med att renovera och fixa iordning lokalen.

Förra veckan kunde de öppna upp sin nya pub och nu trillar bokningarna in.

– Det har varit jättemycket folk här, säger den nyblivna pubägaren Thereze Knutsson.

Det tog ett antal arbetstimmar innan lokalen blev det den är i dag.

Men Thereze och hennes kollega Jonas är nöjda med resultatet.

– Det var så här vi ville ha det, grovhugget men ändå mysigt, säger Thereze.

Tanken om en egen pub har funnits under en längre tid.

Det var ungefär två och ett halvt år sedan som Thereze och Jonas började prata om det.

– Jag har alltid velat öppna en egen pub men jag har inte velat göra det själv, säger Thereze.

Rätt lokal

Tanken om att de skulle öppna en restaurang och pub med just skotsk och irländsk inriktning har funnits med redan från början av deras planering. Det var också så det blev. De har inspirerats av skotska och irländska pubar när de har planerat verksamheten.

– Varje gång jag har varit utomlands har man hamnat på den irländska puben och det är alltid bra stämning där. Man kan komma hursomhelst och alltid ha någon att prata med, säger hon.

Det hela började med att Thereze och Jonas gick en starta eget-kurs. Sedan började jakten på en lokal som skulle passa för ändamålet. När de hade hittat den rätta lokalen gällde det att få den iordning i tid för öppning. Den sista månaden innan öppningen har varit intensiv för de nyblivna restaurangägarna. Thereze och Jonas har gjort en stor del av arbetet själva men har också fått hjälp av nära och kära. Förra vecka kunde de slå upp portarna till sin pub.

Mat på menyn

Förutom att Thereze och Jonas själva kommer att jobba i restaurangen så har de anställt servitrisen Nina Johansson och kocken Kristoffer Stenholm. På menyn finns ett par rätter som hör det irländska och skotska temat till men det finns också rätter som till exempel hamburgare. Thereze tycker att det känns kul att vara i gång och de har fått bra respons.

– Det känns faktiskt jättekul. Det blev så mysigt som vi hade tänkt oss, säger hon.

Thereze Knutsson och Jonas Andersson har tillbringat den senaste tiden med att renovera och fixa iordning lokalen.

Förra veckan kunde de öppna upp sin nya pub och nu trillar bokningarna in.

– Det har varit jättemycket folk här, säger den nyblivna pubägaren Thereze Knutsson.

Det tog ett antal arbetstimmar innan lokalen blev det den är i dag.

Men Thereze och hennes kollega Jonas är nöjda med resultatet.

– Det var så här vi ville ha det, grovhugget men ändå mysigt, säger Thereze.

Tanken om en egen pub har funnits under en längre tid.

Det var ungefär två och ett halvt år sedan som Thereze och Jonas började prata om det.

– Jag har alltid velat öppna en egen pub men jag har inte velat göra det själv, säger Thereze.

Rätt lokal

Tanken om att de skulle öppna en restaurang och pub med just skotsk och irländsk inriktning har funnits med redan från början av deras planering. Det var också så det blev. De har inspirerats av skotska och irländska pubar när de har planerat verksamheten.

– Varje gång jag har varit utomlands har man hamnat på den irländska puben och det är alltid bra stämning där. Man kan komma hursomhelst och alltid ha någon att prata med, säger hon.

Det hela började med att Thereze och Jonas gick en starta eget-kurs. Sedan började jakten på en lokal som skulle passa för ändamålet. När de hade hittat den rätta lokalen gällde det att få den iordning i tid för öppning. Den sista månaden innan öppningen har varit intensiv för de nyblivna restaurangägarna. Thereze och Jonas har gjort en stor del av arbetet själva men har också fått hjälp av nära och kära. Förra vecka kunde de slå upp portarna till sin pub.

Mat på menyn

Förutom att Thereze och Jonas själva kommer att jobba i restaurangen så har de anställt servitrisen Nina Johansson och kocken Kristoffer Stenholm. På menyn finns ett par rätter som hör det irländska och skotska temat till men det finns också rätter som till exempel hamburgare. Thereze tycker att det känns kul att vara i gång och de har fått bra respons.

– Det känns faktiskt jättekul. Det blev så mysigt som vi hade tänkt oss, säger hon.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.