2015-11-04 16:30

2015-11-04 16:58

Byggmax vill öppna butik

SÄFFLE: Stor etablering på gång i Säffle

Byggmax vill öppna butik i Säffle och söker nu efter lämplig lokal.
– Vi vill öppna i Åmål eller Säffle, helst Säffle, säger Hans Olofsson, etableringschef på Bygg-Max.

Byggmax är en snabbt växande bygghandelskedja med över 100 butiker i Skandinavien. Nu vill kedjan öppna ett bytt byggvaruhus i Säffle.

– Det stämmer. Söder om Karlstad och en bra bit in i Dalsland är en vit fläck för oss och därför vill vi öppna butik i Åmål eller Säffle. Vi ser helst att det sker i Säffle, säger Hans Olofsson.

Avgörande för etableringen är om byggjätten kan hitta lämplig lokal och tomt.

– Vi kan inte bygga nytt för en så stor investering kan vi inte räkna hem. Därför söker vi en lokal som vi kan anpassa efter våra behov. Vi hoppas att det finns i Säffle, säger Hans Olofsson.

Vill i gång i vår

Företaget söker en fastighet med en yta på 1 500-2 000 kvadratmeter på en tomt på 7 500-8 000 kvadratmeter. För att hitta rätt har företaget utlovat en belöning på 20 000 kronor till den som kommer med det avgörande tipset.

Hans Olofsson säger att Byggmax vill starta den nya butiken redan till våren.

– Så fort vi kan köpa lämplig lokal och tomt kommer vi att ansöka om bygglov med målsättningen att öppna butiken till våren då säsongen drar i gång på allvar bland både yrkesfolk och hemmafixare. Hinner vi inte till dess så skjuter vi upp etableringen ett år, säger han.

Byggmax startade för 20 år sedan och har vuxit snabbt. I dag har man 118 butiker med 700 anställda i Sverige, Norge och Danmark. Omsättningen låg ifjol på 3,5 miljarder och prognosen säger att 2015 blir företagets bästa hittills.

Byggmax är en snabbt växande bygghandelskedja med över 100 butiker i Skandinavien. Nu vill kedjan öppna ett bytt byggvaruhus i Säffle.

– Det stämmer. Söder om Karlstad och en bra bit in i Dalsland är en vit fläck för oss och därför vill vi öppna butik i Åmål eller Säffle. Vi ser helst att det sker i Säffle, säger Hans Olofsson.

Avgörande för etableringen är om byggjätten kan hitta lämplig lokal och tomt.

– Vi kan inte bygga nytt för en så stor investering kan vi inte räkna hem. Därför söker vi en lokal som vi kan anpassa efter våra behov. Vi hoppas att det finns i Säffle, säger Hans Olofsson.

Vill i gång i vår

Företaget söker en fastighet med en yta på 1 500-2 000 kvadratmeter på en tomt på 7 500-8 000 kvadratmeter. För att hitta rätt har företaget utlovat en belöning på 20 000 kronor till den som kommer med det avgörande tipset.

Hans Olofsson säger att Byggmax vill starta den nya butiken redan till våren.

– Så fort vi kan köpa lämplig lokal och tomt kommer vi att ansöka om bygglov med målsättningen att öppna butiken till våren då säsongen drar i gång på allvar bland både yrkesfolk och hemmafixare. Hinner vi inte till dess så skjuter vi upp etableringen ett år, säger han.

Byggmax startade för 20 år sedan och har vuxit snabbt. I dag har man 118 butiker med 700 anställda i Sverige, Norge och Danmark. Omsättningen låg ifjol på 3,5 miljarder och prognosen säger att 2015 blir företagets bästa hittills.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.