2015-10-27 09:09

2015-10-27 09:09

Säffletjej tog selfie med påven

SÄFFLE/ROM: En bild att minnas

Vad gjorde du i måndags? Sunita Memetovic tog en selfie i Rom – med påven!

Under helgen har tusentals romer samlats i Rom, där påven Franciskus välkomnat dem och hållit tal om förtryck mot romer.

Sunita Memetovic, tidigare Säfflebo men numera i Uppsala, är den första kvinnliga romen i Sverige som tar kandidatexamen i juridik. Hon är på väg hem från Rom just nu och berättar om hur det gick till när hon träffade påven.

– Vi från den svenska delegationen hade speciella platser längst fram, säger hon.

Hon fick en pratstund med påven och passade då på att ta bilden ni ser här intill.

– Visst är det kul!, avslutar Sunita.

Under helgen har tusentals romer samlats i Rom, där påven Franciskus välkomnat dem och hållit tal om förtryck mot romer.

Sunita Memetovic, tidigare Säfflebo men numera i Uppsala, är den första kvinnliga romen i Sverige som tar kandidatexamen i juridik. Hon är på väg hem från Rom just nu och berättar om hur det gick till när hon träffade påven.

– Vi från den svenska delegationen hade speciella platser längst fram, säger hon.

Hon fick en pratstund med påven och passade då på att ta bilden ni ser här intill.

– Visst är det kul!, avslutar Sunita.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.