2015-10-27 16:35

2015-10-27 16:35

Misshandlade sambon med sax

SÄFFLE: 24-åring dömd till fängelse

Fängelse i två år och fyra månader blev domen för den 24-årige man från Säffle som stått åtalad för att ha misshandlat sin sambo genom att bland annat hugga henne med en sax.

Händelsen inträffade i slutet av augusti i en lägenhet i Säffle. Mannen och kvinnan ska då ha varit ett par i cirka ett halvår.

Mannen ska enligt domen ha misshandlat kvinnan genom att slå henne med flera slag i huvudet, hugga henne med en sax och sedan ta ett strypgrepp kring hennes hals medan han satt grensle över henne. Mannen och kvinnan hade då varit ett par i sex månader.

Under rättegången försökte kvinnan tona ner händelsen och det våld som hon utsattes för och gav inte samma bild som i polisförhören.

Ändrade berättelsen

Hon uppgav nu dels att hon trillat i trappan till lägenheten och då slog sig så illa att hon började blöda och dels att hon fått ett slag i ansiktet av mannen. Hon förnekade däremot att hon skulle ha blivit huggen med en sax.

Rätten gick dock på det som kvinnan berättade direkt efter händelsen och stödde domen på att hennes skadebild stämde överens med det som hon tidigare har berättat. Mannen dömdes därför för grov misshandel av kvinnan.

Misshandlade man

Mannen dömdes för ytterligare en misshandel som i april skedde i en annan lägenhet april då han misshandlade en man genom att slå honom med flera slag mot både kropp och huvud.

Mannen förnekade båda brotten.

Händelsen inträffade i slutet av augusti i en lägenhet i Säffle. Mannen och kvinnan ska då ha varit ett par i cirka ett halvår.

Mannen ska enligt domen ha misshandlat kvinnan genom att slå henne med flera slag i huvudet, hugga henne med en sax och sedan ta ett strypgrepp kring hennes hals medan han satt grensle över henne. Mannen och kvinnan hade då varit ett par i sex månader.

Under rättegången försökte kvinnan tona ner händelsen och det våld som hon utsattes för och gav inte samma bild som i polisförhören.

Ändrade berättelsen

Hon uppgav nu dels att hon trillat i trappan till lägenheten och då slog sig så illa att hon började blöda och dels att hon fått ett slag i ansiktet av mannen. Hon förnekade däremot att hon skulle ha blivit huggen med en sax.

Rätten gick dock på det som kvinnan berättade direkt efter händelsen och stödde domen på att hennes skadebild stämde överens med det som hon tidigare har berättat. Mannen dömdes därför för grov misshandel av kvinnan.

Misshandlade man

Mannen dömdes för ytterligare en misshandel som i april skedde i en annan lägenhet april då han misshandlade en man genom att slå honom med flera slag mot både kropp och huvud.

Mannen förnekade båda brotten.