2015-10-26 15:09

2015-10-26 15:09

Så går biljettförsäljningen för Säffleoperan

SÄFFLE: "Är väldigt nöjd"

Tobias Norelius, producent till Säffle Operans uppsättning av The Producers berättar om biljettförsäljningen till höstens succé i Medis.

– Det går bättre och bättre. Det är inte lika mycket publik som det brukar, men det visste vi redan när vi satte upp den - den är inte lika bred. Men det ser bättre ut med biljettförsäljningen nu fram i november.

Vad är reaktionen från besökarna?

– Jag brukar smyga ner i pauserna och lyssna lite på vad som sägs i publiken, och de är väldigt positiva. De har framför allt väldigt roligt och det märks att den går hem. Så de som varit här pratar gott om den, och det syns som sagt på biljettförsäljningen, vilket är jättekul.

Varför tror du att det är ett lägre besöksantal än tidigare?

– Jag har en känsla av att stampubliken missförstår titeln, och tror att föreställningen handlar om Hitler, och att det är en ”tråkig” föreställning och inte en komedi.

Är du nöjd med hur det har gått?

– Jag är väldigt nöjd, och jag skulle inte vilja ändra föreställning om jag fick vrida tillbaka klockan. Jag tycker att det är viktigt att vi spelar den, och vi har fått ihop den jättebra. Skådespelarna tycker också att det är väldigt roligt att spela den. Det är häftigt att vi gjort den, och det är någonting man kommer se tillbaka på och minnas länge.

– Det går bättre och bättre. Det är inte lika mycket publik som det brukar, men det visste vi redan när vi satte upp den - den är inte lika bred. Men det ser bättre ut med biljettförsäljningen nu fram i november.

Vad är reaktionen från besökarna?

– Jag brukar smyga ner i pauserna och lyssna lite på vad som sägs i publiken, och de är väldigt positiva. De har framför allt väldigt roligt och det märks att den går hem. Så de som varit här pratar gott om den, och det syns som sagt på biljettförsäljningen, vilket är jättekul.

Varför tror du att det är ett lägre besöksantal än tidigare?

– Jag har en känsla av att stampubliken missförstår titeln, och tror att föreställningen handlar om Hitler, och att det är en ”tråkig” föreställning och inte en komedi.

Är du nöjd med hur det har gått?

– Jag är väldigt nöjd, och jag skulle inte vilja ändra föreställning om jag fick vrida tillbaka klockan. Jag tycker att det är viktigt att vi spelar den, och vi har fått ihop den jättebra. Skådespelarna tycker också att det är väldigt roligt att spela den. Det är häftigt att vi gjort den, och det är någonting man kommer se tillbaka på och minnas länge.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.