2015-10-23 14:20

2016-02-17 16:44

Viktig ombyggnad för centrumhandeln

SÄFFLE: Centrumutvecklingen ökar tillgängligheten

Ombyggnationen i centrum är tuff för både handlare och Säfflebor, nu gör man från kommunens sida en extra satsning just för handeln.
– Vi vill skapa stolthet hos Säffleborna och få dem att känna att ”mitt centrum är viktigt” och att de vill handla lokalt, säger näringslivschef Pia Proper.

Föreningen Elsa gör, efter bidrag från kommunen, extra åtgärder för handeln i Säffle. Det är tufft för handlarna i och med den stora ombyggnationen i centrum, men man gör det man kan för att underlätta för dem och konstaterar att bygget börjar nå slutfasen.

– Vi vet att det har varit några tuffa månader, men för att utveckla centrum har bygget varit nödvändigt. Vi har ett gott samarbete med handlarna, och de är positiva till projektet där många av deras önskemål blir uppfyllda. De blickar framåt, säger Pia Proper.

Arbetarna som genomför centrumbyggnationen har också visat sig väldigt förstående och varit hjälpsamma gentemot handlarna under ombyggnationen.

– De har hjälpt dem med att lägga plankor för att folk lättare ska ta sig in i butikerna, de har burit barnvagnar och rullstolar och försökt underlätta med det de har kunnat, vilket är väldigt uppskattat, säger centrumutvecklare Daniel Olsson.

Ombyggnationen som tidigare skedde vid Sundsborgsskolan var en förutsättning för resterande centrumutveckling. Det var en knytpunkt som var tvungen att lösas först – ett projekt som blev väldigt lyckat. Inför centrumbygget har man också genomfört flera medborgardialoger för att fånga upp kommuninvånarnas tankar och önskemål.

– Jag tror att det lyckade resultatet vid Sundsborg och Näsvägen har skapat ett förtroende och en nyfikenhet på centrumbygget, och att Säffleborna är förväntansfulla på vad det blir när det är färdigt. Vi ligger också bra till enligt tidsplanen, säger Johan Österman, informatör på kommunledningskontoret.

Under skyltsöndagen kommer det att hållas en invigning för Säffles nya centrum, och då kommer i stort sett allt vara klart. Redan under denna helg kommer butikerna på Östra Storgatan och Sundsgatan att dela ut tygkassar med det nya ”Säfflehjärtat”, som belöning för Säfflebornas lojalitet och ett tack för att de fortfarande handlar lokalt. Marknadsföringskampanjer genomförs, en ny webbsida för handeln i Säffle kommer upprättas, och man har även anordnat en kvittojaktstävling med en vinstsumma på 10 000 kronor.

Föreningen Elsa gör, efter bidrag från kommunen, extra åtgärder för handeln i Säffle. Det är tufft för handlarna i och med den stora ombyggnationen i centrum, men man gör det man kan för att underlätta för dem och konstaterar att bygget börjar nå slutfasen.

– Vi vet att det har varit några tuffa månader, men för att utveckla centrum har bygget varit nödvändigt. Vi har ett gott samarbete med handlarna, och de är positiva till projektet där många av deras önskemål blir uppfyllda. De blickar framåt, säger Pia Proper.

Arbetarna som genomför centrumbyggnationen har också visat sig väldigt förstående och varit hjälpsamma gentemot handlarna under ombyggnationen.

– De har hjälpt dem med att lägga plankor för att folk lättare ska ta sig in i butikerna, de har burit barnvagnar och rullstolar och försökt underlätta med det de har kunnat, vilket är väldigt uppskattat, säger centrumutvecklare Daniel Olsson.

Ombyggnationen som tidigare skedde vid Sundsborgsskolan var en förutsättning för resterande centrumutveckling. Det var en knytpunkt som var tvungen att lösas först – ett projekt som blev väldigt lyckat. Inför centrumbygget har man också genomfört flera medborgardialoger för att fånga upp kommuninvånarnas tankar och önskemål.

– Jag tror att det lyckade resultatet vid Sundsborg och Näsvägen har skapat ett förtroende och en nyfikenhet på centrumbygget, och att Säffleborna är förväntansfulla på vad det blir när det är färdigt. Vi ligger också bra till enligt tidsplanen, säger Johan Österman, informatör på kommunledningskontoret.

Under skyltsöndagen kommer det att hållas en invigning för Säffles nya centrum, och då kommer i stort sett allt vara klart. Redan under denna helg kommer butikerna på Östra Storgatan och Sundsgatan att dela ut tygkassar med det nya ”Säfflehjärtat”, som belöning för Säfflebornas lojalitet och ett tack för att de fortfarande handlar lokalt. Marknadsföringskampanjer genomförs, en ny webbsida för handeln i Säffle kommer upprättas, och man har även anordnat en kvittojaktstävling med en vinstsumma på 10 000 kronor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.