2015-10-22 06:00

2015-10-22 06:00

Kulturlov i Säffle

SÄFFLE: Säffles Höstlovsprogram

Nu kommer regnet och rusket, men också det alla barn och ungdomar nu går och längtar efter – höstlovet.

Runtom i Säffle hålls olika aktiviteter och prova-på-tillfällen under hela lovveckan. Biblioteket har bland annat aktiviteter för barn mellan 3 och 13 år.

Måndag, onsdag och torsdag är det tema rymd och man läser rymdsagor och har en rymdraketsverkstad. Torsdagen den 29 oktober bjuder de även på spökafton för lågstadiebarnen, och fredagen består av spökpyssel med högläsning. Varje dag under veckan kan man även tävla om en bok.

På Medborgarhuset bjuder Johanna Norelius från Säffleoperan på en workshop och en titt bakom kulisserna för alla nyfikna, tisdagen den 27 oktober

Bio i höstrusket

Under höstlovet kommer Sagasalongen bjuda på en massa film. I regn och rusk kommer de att erbjuda hela 21 filmvisningar och 15 olika filmer, och det bjuds på film för alla åldrar. Två till tre filmer kommer att visas varje dag hela veckan lång, för att avsluta lördagen och Halloween med en nattvisning av Terror på Elm Street.

Aktivt lov

I Somashallen kommer det bli en hel del allmänhetens åkning, samt möjlighet att gå på skridsko-disco med Säffle Konståkning under tisdagen den 27 oktober. Känner du för att bada eller basta så har badhuset lovöppet måndag till lördag.

Säffle Musikskola kommer att hålla öppet för allmänheten att prova på instrument, sjunga eller dansa med musikskolans duktiga lärare. Även detta sker tisdagen den 27 oktober.

Runtom i Säffle hålls olika aktiviteter och prova-på-tillfällen under hela lovveckan. Biblioteket har bland annat aktiviteter för barn mellan 3 och 13 år.

Måndag, onsdag och torsdag är det tema rymd och man läser rymdsagor och har en rymdraketsverkstad. Torsdagen den 29 oktober bjuder de även på spökafton för lågstadiebarnen, och fredagen består av spökpyssel med högläsning. Varje dag under veckan kan man även tävla om en bok.

På Medborgarhuset bjuder Johanna Norelius från Säffleoperan på en workshop och en titt bakom kulisserna för alla nyfikna, tisdagen den 27 oktober

Bio i höstrusket

Under höstlovet kommer Sagasalongen bjuda på en massa film. I regn och rusk kommer de att erbjuda hela 21 filmvisningar och 15 olika filmer, och det bjuds på film för alla åldrar. Två till tre filmer kommer att visas varje dag hela veckan lång, för att avsluta lördagen och Halloween med en nattvisning av Terror på Elm Street.

Aktivt lov

I Somashallen kommer det bli en hel del allmänhetens åkning, samt möjlighet att gå på skridsko-disco med Säffle Konståkning under tisdagen den 27 oktober. Känner du för att bada eller basta så har badhuset lovöppet måndag till lördag.

Säffle Musikskola kommer att hålla öppet för allmänheten att prova på instrument, sjunga eller dansa med musikskolans duktiga lärare. Även detta sker tisdagen den 27 oktober.