2015-10-19 11:37

2015-10-19 11:37

Skyllde på passiv rökning – frias från åtal

SÄFFLE

En yngre man från Säffle har av Värmlands tingsrätt friats från åtal för ringa narkotikabrott.

Mannen var en av flera som plockades in i samband med en husrannsakan i en lägenhet i våras. Flera av de andra rökte marijuana men den yngre mannen har hävdat att han bara rökte en cigarett och att han måste ha fått i sig marijuanan genom passiv rökning i den lilla och dåligt ventilerade lägenheten. Tingsrätten hänvisar till att experimentella studier visar att det är fullt möjligt att bli narkotikapåverkad genom passiv rökning och väljer därför att fria den åtalade mannen.

Mannen var en av flera som plockades in i samband med en husrannsakan i en lägenhet i våras. Flera av de andra rökte marijuana men den yngre mannen har hävdat att han bara rökte en cigarett och att han måste ha fått i sig marijuanan genom passiv rökning i den lilla och dåligt ventilerade lägenheten. Tingsrätten hänvisar till att experimentella studier visar att det är fullt möjligt att bli narkotikapåverkad genom passiv rökning och väljer därför att fria den åtalade mannen.