2015-10-19 10:27

2015-10-19 10:27

Med öppna dörrar på gymnasiet

SÄFFLE: Fullspäckat schema när gymnasiet visade upp sig

Förutom ett soligt höstväder bjöd lördagen även på öppet hus på Herrgårdsgymnasiet. En heldag med aktiviteter där de olika programmen visade upp sina verksamheter och kunskaper för både familjer, vänner och gymnasiesökande nior.

Traditionsenligt arrangerade Herrgårdsgymnasiet även denna höst ett öppet hus på skolan. Där fick elever och personal chansen att visa upp sin verksamhet för såväl familjer som vänner.

Extra varmt välkomna var den primära målgruppen, elever i årskurs nio, som man hoppades locka till något av skolans program till nästa hösttermin.

– Det är ett sätt för oss att visa upp vår verksamhet och en chans för oss att visa vad vi är duktiga på. Det är viktigt att låta blivande elever komma hit och se hur verksamheten fungerar och känna av stämningen, säger Ann- Kristine Gåsste, språklärare.

Nöjda elever

Herrgårdsgymnasiets elever hade tillsammans arbetat för att visa upp alla program från sina bästa sidor, vara där för att svara på frågor och visa hur och vad de arbetar med.

Varje program hade en eller flera stationer där verksamheten var i full gång. På fordonsprogrammet ekade ljudet av en smälld airbag, natur- och teknikprogrammet visade upp sin Quadrokopter och vård- och omsorgsprogrammet erbjöd besökarna massage och en koll av blodtrycket.

– Det är kul att visa andra vad vi gör, många som kommer hit verkar vara nyfikna och ställer frågor, säger Emelie Jönsson, 17 och Louise Karlsson, 16, som läser första året på vård- och omsorgsprogrammet.

– Vi trivs här på Herrgårn´, det är en bra skola, säger de båda som är nöjda med sina skol- och programval.

En titt i backspegeln

Ett program som under hösten fått ett uppsving vad gäller antalet sökande är el- och energiprogrammet. Under lördagen fanns de på plats för att bland visa upp sina kunskaper inom kabelarbete, fibersvetsning och lödning.

– Vi är den enda skolan i Värmland där el- och energiprogrammet följer ETG- konceptet, som bland annat innebär att man efter tre år hos oss kan gå ut och söka självständiga jobb direkt efter studenten, berättar läraren Sören Sjögren.

Gymnasieskolans matmorsor serverade rykande kycklingsoppa och besökarna verkade nöjda med tillvaron.

– Det är trevligt att komma till skolan för att se hur det ser ut och vad ungdomarna gör, jag har själv varit elev här, så det är roligt med en titt, säger en besökare.

Traditionsenligt arrangerade Herrgårdsgymnasiet även denna höst ett öppet hus på skolan. Där fick elever och personal chansen att visa upp sin verksamhet för såväl familjer som vänner.

Extra varmt välkomna var den primära målgruppen, elever i årskurs nio, som man hoppades locka till något av skolans program till nästa hösttermin.

– Det är ett sätt för oss att visa upp vår verksamhet och en chans för oss att visa vad vi är duktiga på. Det är viktigt att låta blivande elever komma hit och se hur verksamheten fungerar och känna av stämningen, säger Ann- Kristine Gåsste, språklärare.

Nöjda elever

Herrgårdsgymnasiets elever hade tillsammans arbetat för att visa upp alla program från sina bästa sidor, vara där för att svara på frågor och visa hur och vad de arbetar med.

Varje program hade en eller flera stationer där verksamheten var i full gång. På fordonsprogrammet ekade ljudet av en smälld airbag, natur- och teknikprogrammet visade upp sin Quadrokopter och vård- och omsorgsprogrammet erbjöd besökarna massage och en koll av blodtrycket.

– Det är kul att visa andra vad vi gör, många som kommer hit verkar vara nyfikna och ställer frågor, säger Emelie Jönsson, 17 och Louise Karlsson, 16, som läser första året på vård- och omsorgsprogrammet.

– Vi trivs här på Herrgårn´, det är en bra skola, säger de båda som är nöjda med sina skol- och programval.

En titt i backspegeln

Ett program som under hösten fått ett uppsving vad gäller antalet sökande är el- och energiprogrammet. Under lördagen fanns de på plats för att bland visa upp sina kunskaper inom kabelarbete, fibersvetsning och lödning.

– Vi är den enda skolan i Värmland där el- och energiprogrammet följer ETG- konceptet, som bland annat innebär att man efter tre år hos oss kan gå ut och söka självständiga jobb direkt efter studenten, berättar läraren Sören Sjögren.

Gymnasieskolans matmorsor serverade rykande kycklingsoppa och besökarna verkade nöjda med tillvaron.

– Det är trevligt att komma till skolan för att se hur det ser ut och vad ungdomarna gör, jag har själv varit elev här, så det är roligt med en titt, säger en besökare.