2015-10-16 11:49

2015-10-16 11:49

En kväll i countrymusikens tecken

SÄFFLE: Nashville country night i Medborgarhuset

Säfflepubliken fick följa med på en tidsresa genom countrymusiken i onsdags kväll.

Nashville country night gästade Säffle och bjöd på en bejublad show.

Runt 250 personer kom till Medborgarhuset i onsdags kväll för att följa med på en resa genom countrymusiken.

Caroline Larsson och Music city band ger sig ut på turné igen med showen Nashville country night och nypremiären hölls i Säffle i onsdags kväll. Och vilken kväll det blev! Folk i alla åldrar samlades i Medborgarhuset för att uppleva countryshowen. Det bjöds på både lugna och fartfyllda låtar och stämningen var på topp inne i Medborgarhusets teatersalong. Caroline Larsson och hennes band framförde låtar från countrymusikens stora artister och blandade det med eget material.

– Jag vill att ni ska få uppleva countrygenren och hur bred den är, sade Caroline Larsson.

Och publiken fick verkligen höra smak på countryns alla bitar under onsdagskvällen. Just bredden i genren var en anledning till att Caroline Larsson själv fastnade för countrymusiken.

– Jag upptäckte countrymusiken ganska sent i mitt liv. Jag var i Nashville och det var först då jag insåg hur bred countryn är, berättade hon för publiken.

Sångerskan och musikern Caroline Larsson hade sällskap på scenen av musikerna Andreas Rydman, Karin Thyr, Micke Dahlén, Clas Olofsson, Fredrik Landh samt Mark Evitts som kommit ända från Nashville för att vara med på turnén.

Stående ovationer

Tillsammans bjöd de på en tillbakablick genom countrymusiken. Det spelades välkända låtar från artister som till exempel Johnny Cash, Dolly Parton och Dixie Chicks. Bandet bjöd även på helt färska egenskrivna låtar.

Publiken verkade trivas och salongen fylldes av ihärdiga applåder efter avslutningsnumret. Caroline Larsson äntrade återigen scenen och framförde I will always love you. Hennes nummer fick stående ovationer och hela bandet kom upp på scenen och framförde tillsammans Stand by your man.

– Jag visste att Säffle skulle vara det bästa stället att börja på, tack! sade Caroline Larsson.

Bandet ska besöka sammanlagt 16 orter på turnén som avslutas i Herning i Danmark den 15 november.

Runt 250 personer kom till Medborgarhuset i onsdags kväll för att följa med på en resa genom countrymusiken.

Caroline Larsson och Music city band ger sig ut på turné igen med showen Nashville country night och nypremiären hölls i Säffle i onsdags kväll. Och vilken kväll det blev! Folk i alla åldrar samlades i Medborgarhuset för att uppleva countryshowen. Det bjöds på både lugna och fartfyllda låtar och stämningen var på topp inne i Medborgarhusets teatersalong. Caroline Larsson och hennes band framförde låtar från countrymusikens stora artister och blandade det med eget material.

– Jag vill att ni ska få uppleva countrygenren och hur bred den är, sade Caroline Larsson.

Och publiken fick verkligen höra smak på countryns alla bitar under onsdagskvällen. Just bredden i genren var en anledning till att Caroline Larsson själv fastnade för countrymusiken.

– Jag upptäckte countrymusiken ganska sent i mitt liv. Jag var i Nashville och det var först då jag insåg hur bred countryn är, berättade hon för publiken.

Sångerskan och musikern Caroline Larsson hade sällskap på scenen av musikerna Andreas Rydman, Karin Thyr, Micke Dahlén, Clas Olofsson, Fredrik Landh samt Mark Evitts som kommit ända från Nashville för att vara med på turnén.

Stående ovationer

Tillsammans bjöd de på en tillbakablick genom countrymusiken. Det spelades välkända låtar från artister som till exempel Johnny Cash, Dolly Parton och Dixie Chicks. Bandet bjöd även på helt färska egenskrivna låtar.

Publiken verkade trivas och salongen fylldes av ihärdiga applåder efter avslutningsnumret. Caroline Larsson äntrade återigen scenen och framförde I will always love you. Hennes nummer fick stående ovationer och hela bandet kom upp på scenen och framförde tillsammans Stand by your man.

– Jag visste att Säffle skulle vara det bästa stället att börja på, tack! sade Caroline Larsson.

Bandet ska besöka sammanlagt 16 orter på turnén som avslutas i Herning i Danmark den 15 november.