2015-10-05 16:00

2015-10-05 16:00

Tjejer tar över Säffle-isen

SÄFFLE: Somashallen öppnar upp

Nu på söndag blir det fokus på tjejerna i Säffle HC då det anordnas en tjejhockeydag i Somashallen.

För femte året i rad arrangeras nu World Girl's Ice Hockey Weekend runt om i världen. Det är en helg som utlyst av Internationella Ishockeyförbundet, med förhoppningen om att så många föreningar som möjligt över hela världen, anordnar en tjejhockeydag samma helg. Årets upplaga sker den 10 och 11 oktober och Säffle HC är en av klubbarna som tycker att det är självklart att vara med.

– Vi kommer inte att köra något avancerat upplägg, utan en form av öppen träning med en hel del lek och skoj. Våra hockeytjejer kommer att vara med och vi hoppas att fler tjejer kommer och vill prova på, säger Fredric Olsson, ungdomsansvarig i Säffle HC.

Målet med denna dag är att förhoppningsvis få in fler tjejer i föreningen och i hockeyn. Det är ett perfekt tillfälle att testa om man är nyfiken på att börja i Säffle HC:s tjejhockey. Inga förkunskaper krävs, bara ett par skridskor, hjälm och halsskydd är det som behövs. Det finns även viss utrustning att låna. Tjejhockeylaget som finns i Säffle HC nu består av ett tiotal tjejer. I år har man också har anmält ett tjejlag till poolspel. Fredrik menar dock att han tror att många tjejer inte vågar testa för att man tycket att det är en ”killsport”, vilket inte är fallet.

– De tjejer vi har i hockeyn nu har väldigt roligt, och det blir fränt för dem att spela lite matcher nu, säger Fredrik.

Under dagen kommer även Linda Rohman och Alexandra Skoog från FBK:s damlag att finnas på plats.

För femte året i rad arrangeras nu World Girl's Ice Hockey Weekend runt om i världen. Det är en helg som utlyst av Internationella Ishockeyförbundet, med förhoppningen om att så många föreningar som möjligt över hela världen, anordnar en tjejhockeydag samma helg. Årets upplaga sker den 10 och 11 oktober och Säffle HC är en av klubbarna som tycker att det är självklart att vara med.

– Vi kommer inte att köra något avancerat upplägg, utan en form av öppen träning med en hel del lek och skoj. Våra hockeytjejer kommer att vara med och vi hoppas att fler tjejer kommer och vill prova på, säger Fredric Olsson, ungdomsansvarig i Säffle HC.

Målet med denna dag är att förhoppningsvis få in fler tjejer i föreningen och i hockeyn. Det är ett perfekt tillfälle att testa om man är nyfiken på att börja i Säffle HC:s tjejhockey. Inga förkunskaper krävs, bara ett par skridskor, hjälm och halsskydd är det som behövs. Det finns även viss utrustning att låna. Tjejhockeylaget som finns i Säffle HC nu består av ett tiotal tjejer. I år har man också har anmält ett tjejlag till poolspel. Fredrik menar dock att han tror att många tjejer inte vågar testa för att man tycket att det är en ”killsport”, vilket inte är fallet.

– De tjejer vi har i hockeyn nu har väldigt roligt, och det blir fränt för dem att spela lite matcher nu, säger Fredrik.

Under dagen kommer även Linda Rohman och Alexandra Skoog från FBK:s damlag att finnas på plats.