2015-09-30 14:00

2015-09-30 14:01

Ambulansen fick politikerbesök

SÄFFLE: SD:s gruppledare Mattias Karlsson besökte Värmland

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, har varit på besök i Värmland. Ett stopp gjordes på den nya ambulansstationen i Säffle.

I tisdags besökte Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, tillsammans med landstingsrådet Anders Ahl (SD) och flera av paritets representanter i Säffle den nya ambulansstationen. Där diskuterades ambulansens verksamhet och de fick en rundvisning i de nya lokalerna.

– Jag vill se om det finns goda exempel här som man kan ta med sig, säger Mattias Karlsson.

Möte med personal

Ambulansens personal kunde berätta om hur de har fått mer att göra. På ett år har antalet mil som de har kört ute på uppdrag ökat med 1 600 mil. Tiden som en bil är bokad för uppdrag har också ökat och nu ligger nivån på över 40 procent.

En annan fråga som togs upp var risken för ambulanspersonal att hamna i hot- och våldsituationer. Mattias Karlsson uppger att hans besök på ambulansstationen gav honom mycket.

Han nämner den tekniska utvecklingen och verklighetsbeskrivningarna från personalen som exempel.

En fråga som är högaktuell för Sverigedemokraterna i Säffle är partiets överklagan till förvaltningsrätten. Sverigedemokraterna i Säffle har överklagat kommunstyrelsens beslut om att ge ett föreningsstöd till Centrumkyrkan. Pengarna ska gå till ett härbärge för EU-migranter.

Stödjer överklagan

Mattias Karlsson stödjer beslutet att överklaga.

– Jag tycker att det kan vara rätt att utreda vilket ansvar kommuner ska ta för andra länders medborgare, säger Mattias Karlsson.

Han tycker att det finns andra sätt att lösa situationen på.

– Är de här för att tigga och det är det enda sättet som de kan försörja sig på så tycker jag inte att de ska vara här. Då ska vi hjälpa dem tillbaka och ställa högre krav på hemlandet, säger Mattias Karlsson.

I tisdags besökte Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, tillsammans med landstingsrådet Anders Ahl (SD) och flera av paritets representanter i Säffle den nya ambulansstationen. Där diskuterades ambulansens verksamhet och de fick en rundvisning i de nya lokalerna.

– Jag vill se om det finns goda exempel här som man kan ta med sig, säger Mattias Karlsson.

Möte med personal

Ambulansens personal kunde berätta om hur de har fått mer att göra. På ett år har antalet mil som de har kört ute på uppdrag ökat med 1 600 mil. Tiden som en bil är bokad för uppdrag har också ökat och nu ligger nivån på över 40 procent.

En annan fråga som togs upp var risken för ambulanspersonal att hamna i hot- och våldsituationer. Mattias Karlsson uppger att hans besök på ambulansstationen gav honom mycket.

Han nämner den tekniska utvecklingen och verklighetsbeskrivningarna från personalen som exempel.

En fråga som är högaktuell för Sverigedemokraterna i Säffle är partiets överklagan till förvaltningsrätten. Sverigedemokraterna i Säffle har överklagat kommunstyrelsens beslut om att ge ett föreningsstöd till Centrumkyrkan. Pengarna ska gå till ett härbärge för EU-migranter.

Stödjer överklagan

Mattias Karlsson stödjer beslutet att överklaga.

– Jag tycker att det kan vara rätt att utreda vilket ansvar kommuner ska ta för andra länders medborgare, säger Mattias Karlsson.

Han tycker att det finns andra sätt att lösa situationen på.

– Är de här för att tigga och det är det enda sättet som de kan försörja sig på så tycker jag inte att de ska vara här. Då ska vi hjälpa dem tillbaka och ställa högre krav på hemlandet, säger Mattias Karlsson.