2015-09-28 13:51

2015-09-28 13:51

Småstökig marknadshelg

SÄFFLE: Polisen sammanfattar den gånga helgen

Polishelgen. Det har varit mycket folk ute på stan i helgen. Säfflepolisen Urban Bengtsson berättar om en småstökig helg där polisen haft en del att göra.

– Vi kan konstatera att fredagen var ganska stillsam generellt sett. På lördagen var det fullt på krogarna och väsentligt mycket mer folk ute. Det var stök kring McDondalds och Coop-parkeringen där det samlades mycket folk. Vi fick ta ner en bil till från Karlstad, säger Urban Bengtsson, polischef i Säffle.

En 24-årig man åkte fast för narkotikabrott i fredags kväll. Han blev misstänkt för både innehav och eget bruk. Enligt polisen hade han 15 gram cannabis på sig.

Under fredagskvällen var det två personer som omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och fick tillbringa natten hos polisen. Polisen skrev också fyra anmälningar om brott mot alkohollagen efter att ha ertappat fyra personer under 18 år med alkohol. Ungdomarna är inte misstänkta för något brott.

– De sätts upp som vittnen eftersom det är någon som har gjort sig skyldig till brott genom att tillhandahålla alkoholen, säger Urban Bengtsson.

Två misshandelsfall

Två misshandelsfall som ska ha skett fredag kväll och natten till lördag har anmälts till polisen. I närheten av tivoliområdet ska en ung man ha blivit skallad. Det ska ha orsakat en svullen läpp och ett blödande sår runt ögat. Ingen är misstänkt för brottet. Lite senare på natten ska en man i 30-årsåldern ha gett en annan man en örfil vid en krog. Den misstänkte mannen var berusad och omhändertogs av polis.

Dessutom har en plånbok anmälts stulen på en krog vid 22-tiden på fredagskvällen.

Polisen i Säffle har få våldsbrott att rapportera om efter marknadslördagen. Däremot har flera personer anmält att de har blivit av med sina mobiltelefoner.

– Det verkar som att någon roat sig med att ta mobiltelefoner på marknaden, säger Urban Bengtsson.

Flera berusade

På lördagseftermiddagen blev en kille av med sin ryggsäck inne på McDonalds. Enligt anmälan hade han hängt den på stolen medan han åt.

På lördagsnatten greps en 43-årig man misstänkt för våld mot ordningsvakt. Det var på en krog runt klockan 01 natten mot söndag som mannen ska ha slagit en ordningsvakt i magen. Mannen greps på lördagen men släpptes på fri fot dagen därpå.

Under lördagskvällen och natten var det tre personer som omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, varav en var under 18 år. Polisen rapporterade även tre fall av alkoholbrott då underåriga bar runt på alkohol.

Urban Bengtsson vill ge beröm till Frivilliga resursgruppen, socialtjänsten och kyrkan som hade folk ute på stan under helgen.

– Ju fler vuxna med ögon det finns ute på stan ju bättre är det. Det sprider ett lugn, säger han.

– Vi kan konstatera att fredagen var ganska stillsam generellt sett. På lördagen var det fullt på krogarna och väsentligt mycket mer folk ute. Det var stök kring McDondalds och Coop-parkeringen där det samlades mycket folk. Vi fick ta ner en bil till från Karlstad, säger Urban Bengtsson, polischef i Säffle.

En 24-årig man åkte fast för narkotikabrott i fredags kväll. Han blev misstänkt för både innehav och eget bruk. Enligt polisen hade han 15 gram cannabis på sig.

Under fredagskvällen var det två personer som omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och fick tillbringa natten hos polisen. Polisen skrev också fyra anmälningar om brott mot alkohollagen efter att ha ertappat fyra personer under 18 år med alkohol. Ungdomarna är inte misstänkta för något brott.

– De sätts upp som vittnen eftersom det är någon som har gjort sig skyldig till brott genom att tillhandahålla alkoholen, säger Urban Bengtsson.

Två misshandelsfall

Två misshandelsfall som ska ha skett fredag kväll och natten till lördag har anmälts till polisen. I närheten av tivoliområdet ska en ung man ha blivit skallad. Det ska ha orsakat en svullen läpp och ett blödande sår runt ögat. Ingen är misstänkt för brottet. Lite senare på natten ska en man i 30-årsåldern ha gett en annan man en örfil vid en krog. Den misstänkte mannen var berusad och omhändertogs av polis.

Dessutom har en plånbok anmälts stulen på en krog vid 22-tiden på fredagskvällen.

Polisen i Säffle har få våldsbrott att rapportera om efter marknadslördagen. Däremot har flera personer anmält att de har blivit av med sina mobiltelefoner.

– Det verkar som att någon roat sig med att ta mobiltelefoner på marknaden, säger Urban Bengtsson.

Flera berusade

På lördagseftermiddagen blev en kille av med sin ryggsäck inne på McDonalds. Enligt anmälan hade han hängt den på stolen medan han åt.

På lördagsnatten greps en 43-årig man misstänkt för våld mot ordningsvakt. Det var på en krog runt klockan 01 natten mot söndag som mannen ska ha slagit en ordningsvakt i magen. Mannen greps på lördagen men släpptes på fri fot dagen därpå.

Under lördagskvällen och natten var det tre personer som omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, varav en var under 18 år. Polisen rapporterade även tre fall av alkoholbrott då underåriga bar runt på alkohol.

Urban Bengtsson vill ge beröm till Frivilliga resursgruppen, socialtjänsten och kyrkan som hade folk ute på stan under helgen.

– Ju fler vuxna med ögon det finns ute på stan ju bättre är det. Det sprider ett lugn, säger han.