2015-09-25 09:36

2015-09-25 09:36

Chans för unga entreprenörer

SÄFFLE: Communicares tävling för första gången i Värmland

Är du 16-26 år gammal och har en bra idé eller projekt på gång? Då ska du anmäla dig till tävlingen ”Sveriges ungdomsentreprenör Värmland”.

Det är Julia Davidsson på Communicare Värmland som ansvarar för den värmländska delen av den riksomfattande entreprenörstävlingen. Det handlar om att utse Värmlands bästa unga entreprenörer.

– Vi letar just nu efter Värmlands alla unga entreprenörer och försöker nå ut till så många ungdomar som möjligt, säger hon som bland annat besöker alla värmländska gymnasium för att berätta om tävlingen.

Skapa möjligheter

Communicare är en ideell förening som arbetar för att unga människor ska få möjlighet att göra det de vill och förverkliga sina idéer. Föreningen jobbar med att stimulera entreprenörskap, handlingskraft, motivation och eget ansvar hos unga män och kvinnor. Just nu riktas mycket fokus på tävlingen.

– Syftet med tävlingen är dels att lyfta ungt entreprenörskap och dels att bredda begreppet entreprenör. Av den anledningen omfattar tävlingen tre kategorier, nämligen årets idé, årets företag och årets samhällsförbättrare, förklarar Julia.

Därmed kan man nominera både sig själv eller någon annan att tävla med en idé, dröm, projekt eller företag. Värmlandsfinalen avgörs under festliga former i Nöjesfabriken i Karlstad den 13 oktober men vill man vara med där måste man anmäla sig senast den 4 oktober.

– Det gör man enklast på vår hemsida. Eventet på Nöjesfabriken är dessutom ett utmärkt tillfälle att bygga nätverk och få inspiration, berättar Julia.

Riksfinal i Stockholm

Skulle man vinna någon av de tre kategorierna i Värmlandsfinalen så är man kvalificerad för riksfinalen som arrangeras i Fryshuset i Stockholm.

– Där kan man vinna ett pris maxat med allt från startkapital, coachningstimmar, ledarskapsutbildning, utveckling av sitt varumärke och mycket mer, berättar Julia.

Det är Julia Davidsson på Communicare Värmland som ansvarar för den värmländska delen av den riksomfattande entreprenörstävlingen. Det handlar om att utse Värmlands bästa unga entreprenörer.

– Vi letar just nu efter Värmlands alla unga entreprenörer och försöker nå ut till så många ungdomar som möjligt, säger hon som bland annat besöker alla värmländska gymnasium för att berätta om tävlingen.

Skapa möjligheter

Communicare är en ideell förening som arbetar för att unga människor ska få möjlighet att göra det de vill och förverkliga sina idéer. Föreningen jobbar med att stimulera entreprenörskap, handlingskraft, motivation och eget ansvar hos unga män och kvinnor. Just nu riktas mycket fokus på tävlingen.

– Syftet med tävlingen är dels att lyfta ungt entreprenörskap och dels att bredda begreppet entreprenör. Av den anledningen omfattar tävlingen tre kategorier, nämligen årets idé, årets företag och årets samhällsförbättrare, förklarar Julia.

Därmed kan man nominera både sig själv eller någon annan att tävla med en idé, dröm, projekt eller företag. Värmlandsfinalen avgörs under festliga former i Nöjesfabriken i Karlstad den 13 oktober men vill man vara med där måste man anmäla sig senast den 4 oktober.

– Det gör man enklast på vår hemsida. Eventet på Nöjesfabriken är dessutom ett utmärkt tillfälle att bygga nätverk och få inspiration, berättar Julia.

Riksfinal i Stockholm

Skulle man vinna någon av de tre kategorierna i Värmlandsfinalen så är man kvalificerad för riksfinalen som arrangeras i Fryshuset i Stockholm.

– Där kan man vinna ett pris maxat med allt från startkapital, coachningstimmar, ledarskapsutbildning, utveckling av sitt varumärke och mycket mer, berättar Julia.